Apartament AH -Baba Novac – amenajare apartament

Spatiul cuprinde zona de zi ce inglobeaza bucataria, baia, holul si livingul si zona de noapte reprezentata prin dormitor.

Inca de la intrare s-a urmarit crearea unui spatiu luminos si incapator. Desi suprafata holului de la intrare nu este una generoasa, prin volumetria mobilierului realizat pe comandaam reusit sa imbin esteticul cu functionalul. Albul predomina holul, atat la nivelul peretilor, cat si al mobilierului, iar oglinzile amplasate strategic, dau senzatia de spatiu mai mare, reflectand totodata lumina. Se poate observa cum in holul secundar, cel dintre dormitor si baie, s-a organizat un spatiu de depozitare generos, un dulap in forma de L in care este incastrata si masina de spalat rufe si produsele de curatenie. Toate usile dulapului au oglinzi, spatiul dublandu-se vizual.

Suprafata generoasa a livingului, a permis delimitarea acestuia in doua zone: zona de relaxare amenajata cu o canapea de catifea, tv, un colt de citit cu o atmosfera foarte cozy, si zona de birou, pentru zilele “work from home”, ce cuprinde o biblioteca generoasa si biroul propriu zis.

La nivel de culori si texturi, acestea s-au imbinat armonios. Desi caramida aparenta din living este un material dur, rugos, prin nuanta ei alba ofera livingului luminozitate, iar alaturi de mobilierul negru si gri, s-a creat contrastul perfect pentru a fi puse in evidenta ambele. De asemenea, catifeaua canapelei si fotoliul roz pudrat tot din catifea, draperiile catifelate, aduc o nota de eleganta si comfort  livingului, prin finetea materialelor, echilibrand in acelasi timp brutalitatea caramizii. Riflajul lamelar vertical din zona de citit, a fost realizat din pal melaminat Egger cu textura de lemn, care vine in incalzirea atmosferei si a cromaticii.

Bucataria a fost gandita compact, cu mobilier predominant negru, din mdf vopsit mat. Electrocasnicele au fost alese tot negru, astfel ca totul pare unitar si elegant. Forma bucatariei fiind dreptunghiulara, tip vagon, pentru a sparge senzatia de alungire, intre corpurile de mobilier am folosit sticla vopsita neagra, in care se reflecta lumina si care ofera senzatia de largire a spatiului. Pe peretele opus, s-a propus mobilier alb, care inglobeaza un blat pentru mancat cu scaune tip bar. Pe perete s-a folosit sticla vopsita alba, la care am adaugat panouri din pal melaminat cu textura de lemn, fiind elementul cald al bucatariei.

Localitate – Bucuresti

Designer – Cristina Micu

Buget – 20 000 €

Numar Camere – 5

Stil Design Interior – Modern