7 idei pentru a-ți decora casa de Paște, conform trend-urilor în design în 2022

Lista de Paşte se extinde dincolo de meniul complex de sărbătoare, ce se anunţă aromat şi plin de culoare. Pentru a celebra ca la carte, e nevoie şi de o listă de decoraţiuni de Paşte, adaptată la stilul de design interior deja existent, la bugetul destinat acestei ocazii şi la persoanele care vor împărţi spaţiul de sărbătoare. Iar dacă aprobi această idee, dar nu ai foarte multă inspiraţie şi nu ştii de unde să începi fie amenajarea pentru masa de Paşte sau a altei zone, ţi-am pregătit acest articol holistic pentru un start în vervă.
Află de la Roomzia idei de decor de Paşte şi inspiră-te din recomandările noastre pentru a-ţi realiza decoraţiuni de Paşte handmade sau pentru a le alege pe cele mai potrivite din magazine.
Decoraţiuni de Paşte în grădină

Dacă ai norocul să stai la casă sau ai un apartament cu o mică grădină, nu o neglija. Sărbătoarea de Paşte e un moment chiar bun să o faci remarcată şi să devină un spaţiu minunat pentru a primi invitaţii sau pentru a oferi copiilor o joacă distractivă în aer liber.
În 2022, dalia pare floarea care fură privirile pe Instagram, conform housebeautiful.com. O poţi planta în cel mai însorit spaţiu din grădină, o să se dezvolte uşor. Fiind o floare de proprortii, ce devine uşor protagonista, poţi adăuga în jurul ei decoraţiuni de Paşte pastel sau mai puţin ostentative, astfel încât să existe un echilibru cromatic: adaugă un iepuraş din ceramică lângă florile tale, ascunde câteva ouă pe care să le caute cei mici printre daliile din grădină sau montează deasupra lor un şirag de luminiţe, pentru a le pune şi mai mult în valoare.
La intrarea în casă, poţi aşeza un preş cu un iepuraş!
Ornamente de Paşte pentru sufragerie

Decorarea mesei de Paşte este esenţială! Ouăle şi iepuraşii vor rămâne întotdeauna tematica perfectă pentru decorul acestei sărbători, însă decoraţiunile se pot schimba de la an la an, pentru a se încadra în estetica modernă.
Începe prin a alege textilele în culoarea anului 2022, Very Peri, un soi de albastru cu tonuri violet. De la şerveţelele de masă până la traversă, pot purta această nuanţă intensă, completată de accesorii turcoaz, crem sau un subton al acestei alegeri cromatice.
În 2022, lumânările în culori pastel în formă de ouă completează cu succes seturile ornamentale de Paşte. Fie că le cumperi sau le creezi chiar tu, asigură-te că le amplasezi în locuri strategice, atât pentru poziţionarea luminii, dar şi pentru siguranţa celor prezenţi. De asemenea, evită asocierea cu textile, pentru a nu păta cu ceară faţa de masă sau suporturile textile pentru farfurii.
În sufragerie, poţi transforma chiar şi vesela în decoraţiuni de Paşte. Mai degrabă decât să dublezi iepuraşii deja prezenţi în decorul de Paşte, poţi alege farfurii colorate cu forme abstracte, un trend al anului 2022, care vor aduce o dinamică interesantă atunci când vor fi populate cu delicii tematice. Dacă îţi plac totuşi iepuraşii peste tot, alege alternativa: iepuraşi embosaţi pe platouri mai mari, potrivite pentru charcuterie.
Nu uita de masa copiilor! Le poţi amenaja o masă separată, pe care s-o decorezi cu cele mai jucăuşe ornamente: un coş cu iarbă şi multe figurine în formă de animăluţe, şerveţele împachetate în formă de iepuraşi sau pahare colorate, marcate cu etichete cu chipuri de personaje, pentru a le diferenţia.
Decor de Paşte pentru bucătărie

Pentru început, poţi marca spaţiul în care se întâmplă întreaga magie a gătitului cu o coroniţă naturală, decorată tematic şi aşezată pe uşa bucătăriei. În 2022, cele mai recomandate alegeri pentru aceasta coroniţă sunt lavanda, florile de primăvară sau suculentele. Orice ai alege, asigură-te că se potriveşte cromatic cu restul accesoriilor, dar şi că are câteva motive de Paşte incluse – fie ouă colorate sau mici iepuraşi.
Intrând în bucătărie, vei dori să regăseşti atmosfera de sărbătoare printre ustensile şi vase de gătit. O idee de decoraţiuni de Paşte ce poate fi aplicată uşor este să înrămezi reţetele de sărbătoare şi să le laşi la vedere în bucătărie. Foloseşte un font caligrafic de pe Canva sau, dacă ai noroc, preia chiar reţetele vechi dintr-un reţetar din familie.
Lasă pe blat un coşuleţ cu ouă vopsite – poţi relua tema galaxy atât de iubită în anii trecuţi, pentru că rămâne la modă şi în 2022, sau poţi folosi o tendinţă la fel de atemporală: ouăle vopsite bio cu ceapă, varză roşie, sfeclă, turmeric, pătrunjel, şofran sau spanac.
Idei de decor de Paşte handmade

Chiar dacă oaspeţii nu vor avea acces şi în celelalte camere ale casei tale, cu siguranţă atmosfera de sărbătoare se va simţi mai intens în familia ta dacă foloseşti ornamente chiar şi în dormitoare sau în alte spaţii private.
Poţi iniţia chiar şi proiecte handmade pentru a-i implica pe cei mici în aceste activităţi distractive şi a le oferi responsabilităţi care să-i ajute să înţeleagă importanţa celebrării. Ce spui de o felicitare personalizată pentru întreaga familie? Cei mici o pot realiza cu foaie colorată sau cu fetru, în formă de iepuraşi, pe o foaie albă velină. Pentru nas sau codiţa iepuraşului, poţi folosi ciucuri realizaţi manual din material textil.
Alte proiecte mai complexe pot include puişori croşetaţi ca suporturi pentru ouă, ouă din material textil agăţate de copac sau iepuraşi din fetru.

Înainte de a decora de Paşte, ai nevoie de un plan de amenajare pentru spaţiul în care-ţi vei primi invitaţii?
Designerii de interior Roomzia îţi pot oferi idei şi planuri de design interior pentru orice ocazie. Dacă eşti la începutul unui proiect de amenajare, îţi recomandăm să apelezi la unul dintre specialiştii noştri pentru a beneficia de cele mai eficiente strategii de amenajare ale spaţiului tău, fie că îl foloseşti pentru uz personal, ca birou de muncă sau chiar spaţiu de evenimente. Spune-ne care este vizul tău, iar noi te aducem mai aproape de el!

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render