Andra Raicu este una dintre specialistele în amenajare de interior cu care Roomzia colaborează pe termen lung, datorită viziunii sale moderne, a soluţiilor ingenioase pe care le găseşte atunci când situațiile se complică, dar și a ușurinței sale de a comunica cu proprietarii şi de a le oferi exact ceea ce îşi doresc de la proiectul lor. Designerul de interior este adeptul spaţiilor simple, echilibrate cromatic şi stilistic, ce se remarcă prin luminozitate, jocuri de culori, forme şi volume şi mici detalii ce transformă o casă în “acasă”. Pentru că abordează adesea un stil minimalist în proiectele ei şi se remarcă prin conceptele autentice şi personalizate ce dau impresia că totul se leagă natural în spaţiu, Andra a fost alegerea perfectă pentru proiectul unei case P+1 din zona Corbeanca, menite să fie un cămin călduros, cu o estetică modernă, dar fără elemente ostentative.
Clienta şi-a exprimat dorinţa de a avea o amenajare de interior echilibrată, cât mai comodă şi cu aspect contemporan pentru ea şi soţul său, dar şi pentru cele două fiice ale lor, atunci când vin în vizită. Andra a clarificat pe parcursul mai multor convorbiri direcţia în care ar trebui să se îndrepte, iar trei luni mai târziu, această aventură de design s-a transformat într-un vis împlinit, în care fiecare colţişor din proiect spune o poveste subtilă despre proprietari, dar şi despre efortul, alegerile şi pasiunea celor care au contribuit la acest rezultat.
Un proiect cu peripeţii
Niciun proiect nu seamănă cu altul. Fiecare are propria frumuseţe, dar şi propriile provocări ce pot îngreuna procesul. Uneori, clienţii vor anumite lucruri care nu pot fi aplicate în spaţiile de care beneficiază. Alteori, anumite piese de mobilier pe care aceștia şi le doresc nu se încadrează în bugetul de care dispun, iar designerii sunt nevoiţi să apeleze la soluţii mai economice dar ingenioase, care să se alinieze totuşi aşteptărilor estetice ale clienţilor. Există, însă, şi situaţii în care au loc modificări neaşteptate din partea constructorilor, iar proprietarul şi designerul trebuie să se adapteze rapid noului context şi să găsească soluţii alternative, fără să renunţe la elementele esenţiale pe care le-au stabilit la începutul proiectului.
Designerii de la Roomzia sunt conştienţi de acest lucru şi lucrează metodic, astfel încât fiecare detaliu să fie clarificat de la bun început, ca modificările să fie minime. În acelaşi timp, explică din start etapele procesului lor şi comunică în mod constant cu clienţii, evaluând etapizat materialele pe care le pregătesc. Chiar şi cu o organizare fără cusur şi un proces îmbunătăţit de-a lungul experienţelor cu clienţii, uneori nu poţi evita situațiile neprevăzute, fapt pe care colaboratorii noştri şi-l asumă şi pentru care au întotdeauna pregătit un plan B. Iar proiectul din Corbeanca a fost un exemplu bun.
Începutul a fost unul promiţător: designerul de interior a comunicat cu clienta pe Zoom, au pornit proiectul de amenajare de interior de la un moodboard creativ, în care Andra a prezentat un stil minimalist şi o paletă cromatică temperată, şi au ajuns încet-încet chiar la etapa de randări. Dar lucrurile s-au complicat atunci când proiectul casei, încă în construcţie, a suferit modificări. Randarile au trebuit refăcute, iar planul casei s-a schimbat semnificativ.
Tot răul spre bine: după câteva discuţii şi noi ipoteze, proprietara şi designerul au ajuns la concluzia că trebuie să renunţe la camera tehnică amplasată iniţial lângă bucătărie. Ceea ce în final a dus la creionarea unei bucătării mai mari decât cea gândită iniţial, ceea ce a fost chiar o îmbunătăţire a ideilor expuse în prima fază a proiectului. De altfel, prin stilul minimalist cu linii drepte, texturi mate şi culori pale, spaţiul pare chiar şi mai mare, iar amenajarea de interior li se potriveşte mănuşă noilor proprietari.
Conceptul Andrei Raicu
Casa din Corbeanca include două niveluri: parterul, unde se află bucătăria, holul, livingul, un dormitor şi o baie, ce însumează aproximativ 60 de metri pătraţi, plus un etaj mansardat, care nu a intrat în proiectul Roomzia. Principala sarcină a Andrei a fost să transforme bucătăria într-o bucurie. Cum a tradus ea acest concept? Într-un design simplu, dominat de alb şi lemn natur, cu câteva accente foarte inspirate de negru (cuptoarele, chiuveta, bateria şi câteva accesorii), dar şi prin includerea unor tuşe de auriu (un obiect de iluminat cu ramă aurie subţire, ce adaugă un strop de cochetărie în spaţiul amenajat casual).
Chiar dacă o parte din planul acestui spaţiu era deja stabilit de constructor, Andra a avut ocazia să îşi pună amprenta şi să mai adauge câteva prize şi lumini în momentul în care s-a decis modificarea planului iniţial. Aşa au apărut spoturile negre ce dau personalitate tavanului şi marchează zona de lucru într-un mod subtil şi elegant, oferind lumina perfectă pentru orice tip de acţiune, de la tăierea legumelor la pregătirea unui aluat de prăjituri. Astfel, ideea constructorului a fost amplificată estetic de către designerul de interior şi transformată în cea mai bună versiune a sa.
Un alt aspect important în această amenajare de interior este că proprietara nu şi-a dorit un dining formal, în care familia să se adune la cină, ci mai degrabă a vizualizat o masă pe terasa închisă, care să împlinească această funcţie. Pentru că toţi cei de-ai casei au obiceiul să mănânce pe fugă, a preferat să folosească spaţiul destinat diningului formal într-un mod mai practic pentru stilul lor de viaţă. Andra este obişnuită cu “abaterile” de la designul clasic şi se bucură atunci când proprietarii aleg să-şi personalizeze spaţiul conform nevoilor lor, şi nu obiceiurilor, fie ele şi obiceiuri de amenajare. În final, important este ca proiectul să simplifice eforturile clienţilor în propria locuinţă şi să vină în întâmpinarea nevoilor lor. Cu toate acestea, au inclus în amenajare şi o masă extensibilă, care să nu ocupe mult loc în mod normal, dar care să poată salva o situaţie neprevăzută, la nevoie.
În schimb, detaliul menţionat de proprietară a fost nevoia unui spaţiu de lucru, pentru ca munca de acasă să se desfășoare în cele mai bune şi mai comode condiţii. Soluţia pe care au convenit-o a fost una modernă şi ingenioasă: consola televizorului se continuă cu încă un element de mobilier, un blat negru reinterpretat ca birou. Astfel, spaţiul de lucru se integrează natural în spaţiul de relaxare al livingului, iar atunci când nu este folosit, nu afectează estetic celelalte elemente ale încăperii, ba chiar le aduce un plus, datorită formei, culorii şi poziţionării sale.
Pe lângă acest element, aspectul şi calitatea mobilierului de bucătărie au fost considerate de o importanţă majoră. Din acest motiv întreaga mobilă din încăpere este realizată la comandă, în culori calde, de inspiraţie naturală, pentru a îmbrăca spaţiul în cel mai sustenabil şi echilibrat mod posibil, conform noilor dimensiuni ale bucătăriei.
O amenajare fresh, aerisită și echilibrată
Andra a fost încântată de comunicarea cu clienta sa şi s-a bucurat cu atât mai mult cu cât viziunile lor asupra amenajării de interior au fost convergente: proprietara şi-a dorit un spaţiu aerisit, în care să aibă strictul necesar, fără a aglomera încăperea cu accesorii, culori sau forme sau spaţii care să se remarce inutil. Iar asta i-a permis designerului de interior să nu pună accentul pe elemente fără utilitate şi spaţii de depozitare, aşa cum i se cere de cele mai multe ori în proiecte, ci pe aspectul final al întregii încăperi.
Jocul dintre alb şi lemn natur este un laitmotiv în această amenajare de interior în stil minimalist: ea este firul roşu ce leagă camerele între ele şi le dă un aspect luminos, contemporan şi o energie pozitivă, potrivită unui adevărat cămin. În plus, accentele de gri deschis completează cu succes atmosfera caldă, iar obiectele cu tema geometrică adaugă dinamica potrivită pentru ca întreg spaţiul să exprime bun gust, inspiraţie şi o abordare cozy.
În toate proiectele Roomzia, după realizarea proiectului designerii de interior prezintă proprietarilor o listă cu toate piesele de mobilier propuse în conceptul prezentat. În cazul acestui proiect, chiar dacă proprietara nu a impus de la început un buget, Andra a reuşit să intuiască intervalul în care ar vrea să se încadreze ea, ceea ce a simplificat alegerea mobilierului şi a decoraţiunilor.
În final, atât designerul de interior cât şi familia pentru care a creat conceptul au fost foarte încântaţi de rezultat, dar aşteaptă încă să-l implementeze pentru că finalizarea construcţiei nu s-a realizat în acelaşi ritm cu cea a amenajării.
Dacă şi tu ai un proiect de amenajare de interior şi-ţi doreşti un stil minimalist care nu dă niciodată greş, sau ai o altă abordare estetică pentru casa, apartamentul sau spaţiul tău de lucru, poţi apela oricând la Roomzia. Specialiştii noştri în design interior au experienţa necesară şi dau întotdeauna dovadă de versatilitate pentru ca, în final, rezultatul să acopere toate nevoile şi dorinţele clienţilor. Beneficiem de o echipă diversificată, specializată în orice tip de proiect de amenajare de interior, care poate prelua proiecte şi dezvolta concepte chiar şi pentru proprietari din alte oraşe sau din alte ţări. Contactează-ne pentru mai multe detalii şi hai să pornim împreună pe drumul spre casa visurilor tale.