În fizică, culoarea este în esență, modul în care ochii și creierul percep diferite lungimi de undă de lumină, reflectate de obiecte. Ia de exemplu curcubeul, care reprezintă spectrul culorilor pe care ochiul uman le poate vedea – roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Asta e culoarea. Dar, lăsând la o parte teoria, un lucru știm sigur – viața fără culoare este imposibilă și ar fi tristă. Cu toate că reacțiile noastre la culori sunt în mare parte inconștiente, ele au puterea de a ne afecta calitatea vieții si bunăstarea noastră. De aceea, este important să știi ce culori pentru cameră alegi, atunci când îți alegi stilul de design interior.
Culorile ne dau o anumită stare de spirit, ne pot energiza, ne pot înveseli, ne pot face să ne simțim în siguranță, calm, relaxați, pot creste capacitatea de a ne concentra sau de a ne aminti lucruri plăcute. Există, de asemenea, culori care ne deprimă, ne amintesc lucruri triste, ne obosesc sau ne irită după un timp.
Alegerea unor culori pentru cameră, o planificare riguroasă
Culorile nu sunt folosite la întâmplare când vorbim de design interior. La prima vedere putem considera că este foarte ușor să alegi culorile pentru o cameră de zi, de exemplu, sau pentru întreaga ta casă, deoarece alegem ceea ce ne place si ce ne-ar plăcea sa avem. În multe cazuri rezultatele sunt foarte bune, dar în cele mai multe cazuri, daca nu știi nimic despre culori și ce combinații ar fi potrivite pentru casa ta, rezultatele ar fi departe de rezultatele unui profesionist.
Designul din casele noastre ar trebui să ne reflecte personalitatea, iar designerii folosesc culorile cu ințelepciune pentru a crea atmosfera dorita în fiecare spațiu. La fel cum un arhitect nu ar începe construirea unei clădiri fără planuri, un designer de interior nu începe să lucreze la interioare fără o planificare atentă la culorile care vor susține personalitatea beneficiarilor.
Designerii Roomzia au cunoștinte solide despre culori, știu foarte bine în ce categorii aparțin anumite culori, ce combinații de culori să folosească și mai ales care sunt efectele psihologice ale unei culori sau a celeilalte și ce se potrivește mai bine pentru obținerea rezultatului dorit.
Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre și te așteptăm cu mai multe noutăți pe blog și pe facebook.