Cum să îți amenajezi un Airbnb ca să te asiguri că turiștii te vor alege

O şedere într-un oraş nou ar trebui să fie o experienţă senzorială completă. Una plăcută, ale cărei imagini, gusturi şi mirosuri să-ţi aducă un zâmbet şi o amintire pozitivă, de fiecare dată când te întorci cu gândul la ele. Iar o cazare Airbnb contribuie semnificativ şi o influenţează, fără dubii. Aşa că, dacă eşti de partea cealaltă a experienţei, şi planifici să amenajezi un apartament de închiriat în regim hotelier pentru a-ţi încânta oaspeţii, ia în calcul aşteptările lor, bugetul tău şi elementele esenţiale ce le pot impacta şederea.
Ca să-ţi fie mai uşor, am listat în acest articol cu 7 tips & tricks care-ţi pot da cel mai bun start în procesul de decorare pentru o cazare Airbnb:

Estimează un buget

Ca în orice proiect de amenajare, totul porneşte de la suma pe care vrei şi îţi permiţi să o investeşti în decorarea apartamentului. Cel mai simplu mod de a creiona un buget sustenabil este să listezi per cameră obiectele ce vor constitui mobilierul, accesoriile şi decoraţiunile, adăugând în acelaşi timp şi o secţiune de manoperă, montaj şi fond de rezervă.
Porneşte de la spaţiile funcţionale – baia şi bucătăria, unde nu poţi face rabat de la anumite obiecte şi este necesar ca ele să îndeplinească anumite standarde, atât pentru siguranţa oaspeţilor Airbnb, cât şi pentru cea a vecinilor.
Aproape în majoritatea cazurilor, bugetul real va depăşi suma estimată, aşa că încearcă să suplimentezi rezultatul final la care ai ajuns pe hârtie. Asta este valabil şi pentru intervalul de timp, mai ales atunci când proiectul porneşte de la alb sau gri, iar lucrările sunt ample şi imprevizibile.




Găseşte conceptul

Este important ca vibe-ul apartamentul în regim hotelier să fie unitar în toate camerele, iar ele să se lege cromatic şi stilistic între ele. De aceea, schiţarea unui concept este esenţială în procesul de amenajare pentru o cazare Airbnb.
Fie că te-ai îndrăgostit de stilul scandinav, consideri că un decor Pop Art ar atrage clienţii, ai visat mereu la reproducerea decorului unui film, crezi că mobilierul minimalist e mai uşor de curăţat sau planifici o bază neutră ca să poţi schimba periodic accesoriile, e important să stabileşti ideea înainte de a cumpăra efectiv mobilierul, obiectele utilitare sau chiar şi o piesă mică ori un accesoriu decorativ.
Din momentul în care ai ales conceptul, imaginează-ţi cum îl poţi declina în toate camerele, fie printr-un fir roşu al formelor şi al stilului sau cu o culoare ce se regăseşte în fiecare spaţiu.




Asigură confortul

Chiar dacă decorul ales de tine îţi ia ochii, asta nu poate însemna că poţi renunţa la calitate. O saltea confortabilă, finisaje bine alese şi bine montate, utilităţile de bază şi aparatele de uz casnic frecvent trebuie să fie prezente în unitatea ta de cazare, pentru a asigura un flux de booking constant.
Prioritizează obiectele de maximă importanţă şi încearcă să investeşti mare parte din buget în acestea. Gândeşte-te la obiceiurile unui turist şi pune pe hârtie lucrurile de care el are cea mai mare nevoie în şederea lui într-un apartament de închiriat.




Evaluează obiectivele turistice

Un Airbnb dintr-o zonă de munte ar trebui să arate diferit de unul aflat la Bucureşti. Contextul trebuie să se reflecte în amenajare, pentru că aceasta să fie relevantă în localitatea unde se află. Nu adaugă un motiv maritim într-o zonă muntoasă. Există, sigur, şi excepţii: dacă ţi-ai propus să recreezi decorul din Harry Potter şi să-ţi atragi clienţii din comunitatea fanilor, contextul tău geografic va ajunge pe planul 2.
Această alegere merge mână în mână cu creionarea conceptului de la care pleacă amenajarea.




Nu include obiecte perisabile

Într-o cazare Airbnb, oaspeţii nu sunt întotdeauna foarte atenţi cu lucrurile care nu le aparţin. Doar un moment de distragere stă între ei şi o vază spartă, un tapet umflat, o perdea ruptă, o lenjerie pătată sau un covor ars cu un muc de ţigară. Aşa că evită pe cât posibil obiectele perisabile din sticlă sau alte materiale ce pot fi afectate uşor.
În plus, un look modern se obţine adesea cu obiecte stabile, uşor de întreţinut şi greu de stricat. Gândeşte-te la scaunele din polipropilenă, la accesoriile din metal, la dulapurile din MDF, dar şi la culorile pe care petele şi alte probleme nu sar în ochi la prima vedere.

Fă totul uşor de folosit

Chiar dacă suntem cu toţii diferiţi, gândeşte-te la o medie a oaspeţilor care-ţi vor trece pragul în unitatea ta de cazare. Nu alege blaturi înalte la bucătărie. S-ar putea ca musafirii să fie scunzi. Nu adaugă încuietori complexe la dulapuri, e mai bine să poată fi deschise cu uşurinţă. Renunţă la televizorul cu două telecomenzi. Chiriaşul ar prefera să poată intra pe Netflix imediat.
Cu cât apartamentul tău în regim hotelier îi va uşura şederea, cu atât va rămâne cu o părere mai bună despre el.




Adaugă o notă personală

În final, o cazare Airbnb ar trebui să fie mai cozy şi mai personală decât o cameră de hotel. Bineînţeles că nu este indicat să-ţi laşi fotografii cu cei dragi pe noptieră şi nici periuţa de dinţi în baie, dar un obiect care să spună o poveste hazlie cu ajutorul unui bileţel sau o scrisoare cu datele esenţiale, precum Wifi-ul şi un număr de telefon de urgenţă, adăugate unei urări sau unor ponturi de călătorie în oraşul respectiv, poate chiar cu o hartă alăturată sau un vin ori un aperitiv specific zonei ar fi de apreciat.
Dacă ţi-am atras atenţia asupra unor idei ce ţi s-au părut utile sau simpatice, să ştii că mai avem multe de adăugat pe listă, cu ajutorul designerilor noştri de la Roomzia. Aşa că îţi recomandăm cu căldură să apelezi la serviciile lor, chiar şi imediat ce ai decis să-ţi amenajezi apartamentul pentru un regim hotelier. Ei îţi vor fi de ajutor şi, împreună, veţi ajunge la rezultatul dorit.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render