Designul de interior și personalitatea noastră

În timp ce locul de muncă, mașina pe care o conduci, cărțile pe care le citești sau hainele tale te ajută să te definești ca persoană, este mai puțin intuitiv să crezi că scaunul din sufrageria ta, sau chiar suportul pentru lumânări parfumate, ar putea fi la fel de relevante. Dar acele preferințe de design, aparent inconștiente, spun mult mai multe despre personalitatea ta decât ai fi crezut.

Ce știm cu siguranță este că tot ceea ce integrăm în viețile noastre, de la tipurile de haine pe care le purtăm, la muzica pe care o ascultăm și până la orașele și locurile în care alegem să trăim, este legat de personalitatea noastră.

Cum vorbește stilul de design interior despre tine?

De exemplu, când alegi un model grafic încărcat, transmiți ceva. Poate că vrem să spui „hei, sunt o persoană distractivă” sau „îmi plac stimulii vizuali, sunt spontan și interesant”. Dar înseamnă, de asemenea, că îți dorești o casă în care să vibreze emoția pozitivă și un sentiment de veselie. Deci nu iți arată doar cine ești, dar și cum îți place să fii.

Uită-te in jurul tău și observă designul interior pe care l-ai ales. Dacă e conceput de tine, ai știut de ce a ieșit așa. S-ar putea să nu iubești totul, dar, cu siguranță, nu poți nega sau disprețui totul. Însă loc de mai bine simți că există, că nu toate nevoile tale, în ceea ce privește amenajarea interioară, au fost satisfăcute, fie din punct de vedere pragmatic, fie emoțional.

În designul de interior, calitatea se cuantifică în măsura în care toate elementele care compun spațiul  se potrivesc nevoilor și personalității tale și sunt resimțite în mod corespunzător de tine (te simți în casă, precum peștele în apă). Tu și spațiul formați un întreg, sunteți unul oglinda celuilalt. Un specialist în amenajări interioare știe să îți ofere exact soluțiile de care tu ai nevoie, pentru a-ți transforma casa așa cum ți-o imaginezi.

Designul vorbește despre om, face o declarație pentru el, este adăpostul său, între un mediu necunoscut și haotic și o mică bucată din rai. Acest sentiment extraordinar a definit expresia „nu există niciun loc ca acasă”, în care acasă poate fi înțeles ca o garsonieră, un conac, o vilă, un castel și orice alt mediu, deschis sau închis, în care tu te simți liber și autentic.

Stilurile de design interior sunt, bineînțeles, personalizate pentru a se potrivi cu complexitatea și unicitatea fiecărui proprietar. Pentru că nu există nimic mai frumos în această lume, decât diferențele dintre noi – ele ne fac speciali. Și, ca noi, ca o extindere a ceea ce suntem, designul de interior care ni se potrivește va fi, fără îndoială, incomparabil si superb.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render