Ce sunt riflajele și cum le poți utiliza în locuința ta

Riflaje, panouri acustice, indiferent sub ce denumire ai auzit de ele, astăzi dorim să îți prezentăm câteva avantaje ale acestora, dar și modalități de a le integra în locuința ta, într-un mod discret și fără a-ți afecta stilul de design interior. Deși te-ar putea duce cu gândul la lambriurile din lemn și la un stil de decorare mai curând rustic, poate chiar demodat, riflajele sunt, dimpotrivă, modalități moderne de a folosi lemnul în amenjarea spațiilor, fără a dezechilibra conceptul pe care se bazează designul ales de tine.

Riflaje, ce sunt și ce avantaje oferă

Riflajele decorative din lemn se referă la un perete cu grilaje din lemn sau un perete cu șipci. Lemnul sub formă de șipcă este montat direct pe perete, în aer sau pe un suport, și servește atât unui scop estetic, cât și unuia practic, datorită efectulului fonoabsorbant al acestor riflaje.

Panourile acustice – riflaje – se pretează atât locuințelor, cât și spațiilor comerciale. Înainte de a-ți prezenta modul lor de folosire în amenajarea spațiilor, vrem să scoatem în evidență principalele avantaje ale acestora și să-ți oferim câteva modele de riflaje, pe care le poți achiziționa din shopul Roomzia la prețuri foarte bune.

Așadar, iată care sunt principalele avantaje ale panourilor acustice comercializate de Roomzia:

  • Panoul acustic – riflaj din lemn – poate fi folosit pentru a crea un perete elegant din șipci sau tavan din șipci în casa ta.
  • Produsul este fonoabsorbant de clasa A, înlătură reverberațiile și reduce semnificativ zgomotul.
  • Produsul este confecționat în Danemarca și se livrează direct din fabrică.
  • Fetrul acustic este realizat din plastic reciclat și se folosește doar lemn provenit din exploatare forestieră sustenabilă.
  • Șipcile sunt confecționate din plăci din fibră de densitate medie.
  • Panourile vin în module pre-asamblate, dimensiuni 2400 x 600 x 22 mm, ceea ce face instalarea extrem de ușoară.

Idei de utilizare a riflajelor  în amenajarea spațiilor

Sunetul poate fi atenuat în mai multe moduri, folosind covoare sau tablouri pentru a acoperi spații mari goale – însă nimic nu poate concura cu efectul fonoabsorbant al panoului acustic de clasă A (dacă instalezi vată minerală în spatele panoului).
Riflajele noastre din lemn, cunoscute și ca panouri acustice, sunt utilizate adesea în case unde nu numai că îndepărtează reverberația, dar adaugă și un aspect scandinav plăcut încăperii.

Riflaje în dormitor

Riflajele pot fi utilizate în dormitor, pe peretele unde așezați patul, atât pentru senzațiile de liniște și confort pe care le oferă lemnul, cât și pentru a atenua zgomotele, mai ales în cazul în care peretele  este comun cu casa scării, cu apartamentul vecin ori direct cu exteriorul. Puteți alege să „îmbrăcați” întregul perete cu riflaje sau să puneți doar 2-3 panouri, care pot fi folosite cumva în loc de tăblia de la pat.

Riflaje în living și bucătărie

Dacă aveți un open space (bucătărie și living), puteți utiliza riflajele ca modalitate de a separa cele două spații. De asemenea, tot în zona de living, puteți folosi riflajele pe peretele unde este așezată canapeaua sau în spatele televizorului. Veți crea, astfel, un perete statement în încăpere. Riflajele se pot așeza fie pe verticală, pentru crearea iluziei unei camere mai înalte, fie pe orizontală, pentru a crea impresia unei încăperi mai late.

În zona de bucătărie (sau de dining), puteți pune riflajele în dreptul mesei. Riflajele au, pe lângă rolul lor decorativ, și rol de protejare a pereților, fiind mai ușor de curățat și de întreținut.

Cum se  pot folosi riflajele în hol și balcoane?

Pe hol, puteți folosi riflajele din lemn pentru a integra un cuier sau pentru a încadra într-un mod elegant o băncuță, o măsuță de hol etc. În balcon, acestea pot fi utilizate pe peretele unde aveți așezate o măsuță cu scaune sau chiar o canapea micuță, Dacă aveți un balcon spațios, îl puteți delimita în două spații, de exemplu, cu ajutorul riflajelor. Astfel, vă puteți crea o zonă de lucru și o zonă de relaxare, fără prea mari bătăi de cap.

 

 

Sperăm că ți-au fost de folos sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți legate de amenajări interioare pe blog și pe facebook.

Dacă ai nevoie de puțin ajutor, designerii Roomzia te vor ajuta cu cele mai bune recomandări, pentru o locuință potrivită stilului și personalității tale. prețurile serviciile noastre de amenajări și design interior sunt disponibile aici.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render