Hygge, conceptul danez al stării de bine fără egal

Hygge (se citește „hoo-ga”) este un concept danez, intraductibil, dar care, în esență, este folosit pentru a desemna o stare de bine.  Mai multe noţiuni pot fi folosite alternativ pentru a descrie ideea de hygge, cum ar fi: comoditate, tihnă, farmec, fericire, siguranţă, familiaritate, confort, linişte și simplitate, adică exact aspectele esențiale ale acestei teme. Cu alte cuvinte, orice îți dă o stare foarte bună de spirit poate fi considerat hygge:  hainele cozy, mâncarea ta de suflet, lumânările parfumate, un colț al relaxării pe care ți l-ai amenajat special pentru tine șamd.

hygge

Adoptă câteva concepte hygge

Fără doar și poate, luna Decembrie este cea mai potrivită pentru a simți pe pielea ta ce înseamnă hygge: decorul, haine moi, pături pufoase și călduroase, papuci îmblăniți, ciocolată caldă și vin fiert cu scorțișoară, lumânări aprinse în fiecare seară, filme de sezon, cadouri și zăpadă… și am putea continua cu lista la nesfârșit. Dar cum Crăciunul durează puțin, ca toate lucrurile bune :), vrem să vă oferim câteva sfaturi pentru ca voi să puteți adopta acest concept în fiecare zi a anului.

hygge

Așa cum spuneam, totul este despre crearea unei atmosfere calde şi primitoare. Pentru o viață fericită plină de momente minunate (indiferent de perioada anului), urmaţi exemplul danez, și aduceţi mai mult hygge în rutina zilnică. Unii se referă la hygge ca la „arta de a crea intimitate” (a voastră înşivă, împreună cu prietenii sau a spaţiului de locuit în general).

Iată cum îți poți crea o atmosferă hygge la tine acasă

Folosește o combinație de lumini pentru a crea mereu o atmosferă plăcută în casă. Crearea soluției perfecte pentru fiecare cameră înseamnă găsirea echilibrului între un iluminat interior ambiental și cel funcțional. Te invităm să citești mai multe despre acest subiect aici.

hygge

Amenajează-ți baia astfel încât să o poți transforma oricând ai nevoie în propriul „SPA”. Dincolo de aspectele practice ale unei băi, un alt motiv pentru care ar trebui să te concentrezi puțin mai mult asupra designului ei, ar fi că, probabil, este singura cameră din casă unde te poți relaxa în mod corespunzător. Cu muzică în surdină, lumina lumânărilor și o cadă plină de baloane, nu este nimic mai bun decât să te scalzi într-o baie fierbinte, după o zi lungă. Alege prosoape moi, din bumbac, ia-ți un suport unde poți așeza un pahar de vin și cartea preferată, pune și câteva plante și gata, ți-ai creat un loc ideal pentru relaxare.

hygge

 

De asemenea, dacă ai un balcon, ar fi cazul să profiți la maximum de el și să îl transformi în refugiul tău de acasă: o mini grădină, un ungher liniștit pentru lectură și multe altele. Balconul poate fi complet independent din punct de vedere decorativ de restul casei, ceea ce îl face un loc perfect pentru a-ți lăsa imaginația să-și facă de cap. Poți să îți pui un hamac sau chiar un mic balansoar, dacă îți permite spațiul; un fotoliu confortabil și o pătură superpufoasă pentru serile reci; felinare, lumânări colorate și parfumate, flori de tot felul; îl poți transforma în micul tău atelier de artă etc.

hygge

Creează un loc primitor de luat masa în familie și/sau alături de prieteni. Unele dintre cele mai mari plăceri ale vieții sunt o mâncare bună și cei dragi, adunați în jurul mesei. Profitați și încercați să aveți cât mai multe momente împreună.

hygge

Voi ce alte idei mai aveți? Iată și alte încăperi care spunem noi că reprezintă atmosfera hygge.

Sperăm că ți-au fost de folos sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți legate de amenajări interioare pe blog și pe facebook.

Dacă ai nevoie de puțin ajutor, designerii Roomzia te vor ajuta cu cele mai bune recomandări, pentru o locuință potrivită stilului și personalității tale. Serviciile noastre de amenajări și design interior sunt disponibile la prețuri începând de la 999 lei/cameră.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render