Secretele unui decor deosebit cu Silvia di Falco, designer de interior RoomziaAmprenta unui designer de interior cu experienţă, care să ştie să transforme orice spaţiu într-un loc extraordinar, personalizat pe gustul clientului, se cunoaşte din detalii. De aceea, Roomzia colaborează cu specialişti cu portofolii impresionante, care să redea sentimentul de “acasă” de la primul accesoriu și până la ultima piesă de mobilier. Iar unul dintre colaboratorii noştri pe care îi recomandăm cu căldură pentru o amenajare de locuinţă este Silvia di Falco, o profesionistă cu un stil aparte, adaptabilă şi atentă la nevoile clienților.

Silvia nu este doar un designer de interior priceput, dar şi o fire creativă şi empatică, ce îmbină dorinţele şi necesităţile oamenilor cu care lucrează într-un mod echilibrat, reflectat într-o prezentare vizuală întotdeauna atractivă:

Debutul ca designer de interior

Silvia mărturiseşte că pasiunea pentru arhitectură a pornit încă de când era copil şi visa să îmbunătăţească aspectul spaţiilor pe care le întâlnea, imaginându-şi stilul de viaţă al celor ce trăiau acolo.

“Mă jucam desenând case şi visând că aceasta va fi meseria mea în viitor. Mi s-a părut întotdeauna cel mai fermecător lucru ideea de a putea gândi spaţiile în care persoanele vor trăi viaţa lor şi a putea să le transform în realitate”, explică ea.

Aşa a ajuns să se înscrie la Facultatea de Arhitectură din Palermo în Italia, unde a învăţat bazele planificării şi implementării unui design corect şi atrăgător. În scurt timp, tânăra arhitecta a început să lucreze în magazinele de mobilă de lux şi în diverse birouri de arhitectură specializate în amenajare de locuinţă.

În România a ajuns angajată de o firmă de construcţii italiană, implicată în lucrări de arhitectură în Bucureşti. Dar de aproximativ un an de zile a decis să se dedice integral designului de interior, aşa că a înfiinţat propriul birou de arhitectură, numit Laboratorul de Design, unde colaborează cu firma soţului său, Laboratorul de Mobilă, companie ce are ca obiectiv execuţia mobilierului la comandă.
Procesul de creaţie al Silviei

Silvia se consideră o persoană norocoasă şi mulţumită de modul cum s-au dezvoltat viaţa şi cariera ei. În plus, este o mamă şi o soţie fericită, care “proiectează” mereu ceva, în orice domeniu, chiar şi când doarme şi visează, consecinţă naturală a dorinţei sale nesfârşite de a crea, de a realiza, de a face ceva memorabil. Are multe idei creative, le cultivă cu inspiraţie şi încearcă să le pună în practică pe cât posibil. Iar stilul pe care îl proiectează în lucrările sale este oglinda optimismului şi modului ei jovial de a fi.

Ca designer de interior, pentru Silvia nu există reţeta fixă pentru o amenajare de locuinţă. Un decor deosebit nu se construieşte într-un singur fel. Contează mai mult referinţa clientului şi capacitatea ei de a-i oferi acestuia ceea ce-şi doreşte, pentru ca la final de zi, el să se întoarcă acasă cu plăcere şi să găsească acolo refugiul de care are nevoie pentru a se relaxa. Pentru a împlini această misiune, e important pentru ea să înţeleagă personalitatea clientului, rutina lui de zi cu zi, modul cum îşi petrece timpul cu familia şi prietenii, dacă lucrează sau nu de acasă şi cum îşi doreşte să folosească noul spaţiu.

“Îmi place foarte mult să dau formă şi culoare la dorinţele clientului şi să văd un spaţiu comun transformat în ceva viu şi cu personalitate. Nu am un stil preferat, cred că toate stilurile au frumuseţea lor şi trebuie să se potrivească cu modul de viaţă şi gusturile celui care va folosi acele încăperi”, e de părere Silvia.

Câteva referinţe

Pentru că îşi desfăşoară activitatea de designer de interior în Bucureşti, Silvia poate implementa toate etapele unui proiect de amenajare, astfel încât să-l poată preda la cheie noilor locatari. Însă Silvia a avut parte şi de proiecte de design interior sau consultanţă în alte oraşe sau în Italia, pe care le-a putut finaliza cu ajutorul tool-urilor online.

Aria sa de interes este una largă. Nu se rezumă doar la apartamente, ci poate amenaja şi case sau birouri, indiferent de dimensiune sau de stilul preferat de clienți. Portofoliul său confirmă versatilitatea specialistei, iar ea completează: “Am avut multe proiecte preferate, cred că cele care mi-au plăcut cel mai mult au fost cele care la început păreau mai dificile şi mai departe de gustul meu şi apoi încet-încet m-au surprins şi am ajuns să le iubesc”.
Abordarea Silviei este de a-i lăsa pe clienţi să exprime ceea ce îşi doresc, să îşi expună viziunea, iar ea să plece de la acest reper şi să construiască un concept funcţional în jurul tuturor lucrurilor pe care ei şi le doresc. Există însă şi situaţii în care oamenii nu sunt hotărâţi, nu ştiu ce-şi doresc, iar în acest caz, ea îi ajută să ajungă la o perspectivă cu care să se identifice şi pe care s-o poată pune în practică în spaţiul de care dispun.

Dacă simţi că Silvia di Falco ar fi perfectă pentru o amenajare de locuinţă, un decor office sau chiar decorarea unei case, contactează Roomzia şi află mai multe despre cum puteţi colabora. Noi îţi urăm succes şi sperăm ca proiectul tău să iasă aşa cum ţi-ai dorit sau chiar şi mai spectaculos!

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render