Stilul retro

Stilul retro este stilul anilor ’50, ’60 sau ’70. Asemeni pieselor muzicale care aveau o abordare ludică, structura acestei teme este una amuzantă, atât datorită formei cât și jocului de culori și imprimeuri pe care le găsim în fiecare piesă.

Caracterizat de specialişti ca fiind un univers în care pasionaţii vremurilor de demult pot da frâu liber imaginaţiei, ambientul retro se obţine, contrar aşteptărilor, cu o uşurinţă şi lejeritate care nu se pretează altor stiluri, ascunzând comori redescoperite care captează prin patina timpului.

stilul retro

Atuul stilului retro îl reprezintă flexibilitatea de exprimare a personalităţii exuberante, prin culoare, decoraţiuni și mobilier. Cuprinde, de fapt, mai multe decenii de stiluri, iar termenul în sine este folosit pentru a descrie aproape orice temă de decorare interioară care este influenţată de tendinţele şi stilurile din trecut. Și în timp ce această definiție înseamnă că aproape orice epocă ar putea fi considerată „retro”, termenul este mai frecvent folosit pentru a descrie decorul anilor 1950, ’60 și chiar ’70.

Culori în stilul retro

Verdele avocado este de departe cea mai populară alegere de culoare retro, urmată de muștar galben și combinații de maro, negru, alb și roșu. Când te gândeşti la stilul retro, te vei gândi mai întâi la covoraşe cu ilustraţii geometrice, viniluri şi catifea.

stilul retro

Decorarea în stil retro presupune distracție, accesorii pline de viață, culori luminoase, desene sălbatice și un sentiment general de „fler”, încăperile fiind mai degrabă pline de energie decât organizate, cu un anumit simţ al umorului.

Nu e nimic stabilit sau casual în acest stil de abordare, dimpotrivă, este puternic, aglomerat și cu siguranţă cel mai „funky”. Nu există un model standard pentru stilul retro, întrucât sunt foarte multe metode de a încorpora această temă într-o locuinţă, însă toata lumea îi recunoaşte unicitatea, încă de la prima vedere.

stilul retro

Frumuseţea acestui stil se regăseşte în numeroasele variante de adaptare, întrucât stilul retro nu cunoaşte o paletă de culori predefinită şi nici un set de motive impuse.

stilul retro

Marele avantaj al acestui stil este uşurinţa cu care poate fi aplicat chiar şi într-un decor deja existent, prin inserarea unor obiecte cu plăcuta emanaţie vintage. Este un stil îndrăzneţ, obraznic și ciudat, perfect pentru cei cărora le place să treacă peste limite.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render