Tradițional

Amenajarile interioare in stil traditional sunt calme, confortabile, ordonate si previzibile. Nu e nimic iesit din comun sau haotic intr-o camera traditionala. Amenajarile interioare traditionale sunt confortabile pentru toate categoriile de varsta. O camera traditionala nu este un loc in care sa expui piese de arta moderna sau mobila din metal. In amenajarile interioare traditionale, ambianta este una primitoare, linistitoare.

Mobila si accesoriile sunt aranjate pe perechi si in centrul camerei. Toate sunt la locul lor si au acelasi stil. Toate dau impresia ca se potrivesc unele cu celelalte.  Mobilierul capitonat intr-o camera traditionala da o nota clasica si scoate in evidenta detaliile. Este functionala si are un aspect linistitor. Marginile sunt fine, netede si se integreaza perfect in aspectul camerei. Mobila dintr-o camera traditionala este adesea aranjata pe axe drepte in camera. Canapeaua va fi indreptata perpendicular pe peretele cu televizorul iar patul va fi in centrul peretelui cel mai lung din camera. Mobila din lemn are o combinatie de linii drepte si rotunde. Pot exista de asemenea si mici sculpturi. In general mobila este inchisa la culoare, dar pot fi si culori mai deschise atata timp cat liniile fiecarei piese de mobilier sunt clasice.

Stilul tradiţional inspira căldură şi bucurie. Materialele textile întîlnite în locuinţă (covoare, perdele, draperii sau tapiţeria canapelelor) trebuie să aibe teme clare şi simple: flori mari, linii drepte, culori calde şi neutre. În cazul în care zugrăviţi pereţii puteţi opta pentru corpuri de mobilier sau accesorii cu model încărcat. Perdelele şi draperiile stilului tradiţional trebuie să fie bogate: perdele încărcate de flori şi draperii groase, cu ciucuri. Aşadar, puteţi decora în nuanţe de bej, verde pal, roz pal, galben, crem. Acestea vor crea ambientul ideal pentru o casă decorată tradiţional. Dacă într-o locuinţă în stil modern întîlnim covoraşe decorative, mici, într-o locuinţă tradiţională covorul trebuie să fie mare, pufos şi cu model floral.

Culorile intr-o camera traditionala au tonuri medii, dar pot fi folosite si culori foarte inchise sau foarte deschise. Cele mai indicate sînt nuanţele de bej mat, care să intre în contrast cu pardoseala şi mobilierul din încăpere. Modelele florale multicolore sunt de baza la o schema de culori pentru stilul traditional care foloseste o culoare foarte deschisa pentru pereti si culori foarte inchise pentru mobila si podea. Ca si in amenajarile formale, jurul ei si un dulap din acelasi set cu masa si cu scaunele centrat in mijlocul unui perete.

Accesoriile sunt perechi de lampi, urne, plante, oglinzi, tablouri, vesela, vaze si colectii de carti. Perechile de obiecte sunt asezate de obicei simetric. Corpurile de iluminat denota de asemenea un stil clasic. Pot fi folosite lustre, aplice sau lampadare. In bucatariiele traditionale pot fi expuse seturi de vase, pahare si tacamuri de argint. Platourile pot fi clasice, cu o rama aurie sau cu un design floral. Puteti folosi fete de masa colorate si servetele asortate.

Materialele intr-o amenajare traditionala nu sunt nici prea stralucitoare nici cu foarte multe texturi. Modele florale, culori uni, tesaturi intr-o culoare, in dungi, forme geometrice, toate se potrivesc. Printre elementele de design distinctive se numara antichitatile si piesele clasice de mobilier, extrem de vechi, cu tapiterii elegante, tesaturi fine, din brocart sau matase.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render