Top 10 idei pentru amenajarea și decorarea balconului

Deși avem cu toții percepția noastră unică asupra felului în care trebuie să arate locuința noastră, cei mai mulți dintre noi suntem de acord asupra unui factor – ne-ar plăcea mult să avem un balcon. Unii dintre noi merg un pic mai departe și își imaginează balconul, mare sau mic, ca spațiu ce poate fi transformat pentru a servi unor diverse scopuri. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva idei de amenajare balcon, care vă vor suprinde.

Un spațiu relaxant, o mini gradină, un ungher liniștit pentru lectură și mult altele. Balconul poate fi complet independent din punct de vedere decorativ de restul casei, ceea ce îl face un adevărat loc de joacă pentru design. Te îndemnăm să nu mai visezi și să transformi visul într-o realitate de care să fii mândru, cu ajutorul celor zece idei minunate pe care ţi le oferim despre proiectarea și decorarea balconului.

Idei amenajare balcon: sfaturi și fotografii concludente

1. Amenajare balcon: cafea cu priveliște

amenajare balcon

Balconul tău dă înspre o grădina care se află dedesubt? Sau se vede din el un lac din apropiere? Chiar nu contează. Dacă balconul tău are o vedere în preajma căreia merită să îți petreci câteva minute pe zi, de ce să nu servești și o cafea cât timp faci asta?
Instalează o masă din lemn, cu două scaune, pune niște flori și un felinar și ai propria ta mini cafenea. Lasă-te cuprins de soarele dimineții cu micul dejun afară și bucură-te de căldura casei și de razele soarelui.

2. Colț de lectură

amenajare balcon

Cititul este o activitate liniștitoare și este esențial să pregătești decorul pentru asta. Balconul tău poate fi locul perfect. Adaugă niște rafturi cu prindere ascunsă sau, dacă ai spațiu, o bibliotecă de la podea la tavan în care poți colecta material de lectura după bunul plac. Un fotoliu puf – bean bag, cu un taburet mic pentru picioare și un poster cu filme sau cărți creează un ungher confortabil pentru o lectură neîntrerupta.

3. Izolare și meditație

 

Ar fi o fericire să te întorci acasă după o zi stresantă la muncă și să găsești un colt de liniște. Iar balconul tău poate deveni acel colt în care te izolezi de lume și ai un pic de timp să îți aduni gândurile.
Ia în considerare o instalație de lumini slabe, clopoței de vânt, colțuri cu lumânări parfumate și perne pufoase. Relaxează-te într-un balansoar mic cu o ceașcă de ciocolată caldă, instalează-te pe acele perne moi pentru puțină meditație sau pur și simplu privește la stele printr-un telescop.

4. Sala ta de sport în miniatură

amenajare balcon

Apartamentul tău este prea înghesuit pentru exercițiile tale fizice? Poți folosi balconul pentru asta. Iată o idee de amenajare balcon pentru asta: montează niște jaluzele din bambus pentru intimitate, adu greutățile și o saltea și ești pregătit. Sau te poți tonifia cu un sac de box sau cu o bara care ocupa foarte puțin loc dar sunt accesorii grozave. Intra în stare instalând difuzoare mici in colţuri pentru a avea un ritm rapid care să te îndemne la activitate.

Mai multe idei de amenajare balcon…

5. Plămânul casei

amenajare balcon

Nu lăsa grădina grădinarul din tine să se piardă pentru că locuiești într-un apartament mic. Balconul poate fi locul perfect pentru a-ți face trandafirii să înflorească sau floarea soarelui să zâmbească. Dacă spațiul este într-adevăr o problemă, atunci este mai potrivită o scândură de lemn la perete cu cârlige de care se pot agăța ghivece cu plante. Poți sa aduci de asemenea coșuri pe care să le agăți de grilajul balconului.
Dacă ai un balcon puțin mai mare, poți lua in considerare o gradină pentru plante cu ierburi și legume. Cum ți se pare ideea de a ieși din bucătărie pentru a culege din gradină ierburi, mentă și poate chiar roșii și ardei iuți? Combină-le cu niște plante de interior drăguțe, un mic accesoriu tip cascadă pentru a imita sunetul apei curgătoare și niște lumini spot.

6. Reflexia atitudinii tale

Te consideri un tradiționalist – apropo, vezi aici ce presupune stilul tradițional? Sau un spirit liber? Sau poate un amestec diplomatic. Indiferent de felul tău de a fi, balconul poate fi reflexia acestei atitudini.
De la combinația clasica între negru și alb până la un talmeș-balmeș boem, balconul tău poate face fată la orice. Dacă îți plac vederile largi, poți pune o oglindă pe o parte, pentru a crea iluzia de spațiu. Sau, pentru cei cu suflet tânăr, păstrează o porțiune de podea și umple-o cu pietricele și nisip pe care sa poți merge. Nu-i așa că sunt multe idei de amenajare balcon? Stai, încă mai avem.

7. Vacanța acasă

Păstrează balconul deschis pentru posibilități. De ce să te lupți și să cheltui o mulțime de bani pentru o ieșire de weekend de ultim moment când poți evada în propria ta casă? Dacă nu ai intenția să vizitezi un loc nou, atunci locuința ta poate fi oaza pe care o cauți. Agață un hamac, ia un cocktail sau un ceai cu gheata și citește o carte. Dacă ai un balcon deschis și vremea este bună, atunci dă la o parte hamacul, adu saci de dormit și dormi sub cerul liber. Aprinde niște felinare și ascultă sunetele din vecinătate. Pe negândite, balconul va deveni locul preferat din casa ta.

8. Adaugă farmec cu o umbrelă

În timpul celor mai calde momente din zi, probabil preferi să stai la umbră. Pentru terase, există o selecție masivă de umbrele de soare, plase de camuflaj, corturi si umbrele obișnuite.
Dacă nu îți place să stai in soare într-un balcon deschis, poți adăuga o masă de cafenea cu o umbrela. Arată drăguț și te ferește de arsurile solare.

9. Biroul de acasă în balcon

amenajare balcon

Dacă lucrezi de acasă și ai nevoie de un loc, dar pur și simplu nu ai deloc spațiu în care să amenajezi nici măcar un birou mic, poți folosi balconul. Este minunat, în special vara, te poți bucura de priveliște, de aer curat și de razele soarelui și poți găsi inspirație pentru muncă. În plus, este un spațiu separat și nu doar un cotlon unde poți fi deranjat de toată lumea și chiar daca balconul este mic, tot poate găzdui tot ceea ce îți trebuie.

10. Amenajare balcon – alege teme culturale

amenajare balcon

Adesea ne îndrăgostim de câte un loc atât de mult, încât ne dorim să avem parte de el și după ce vacanța s-a încheiat. Cea mai buna cale pentru asta este cu ajutorul decorului. Te-ai îndrăgostit de acele nuanțe îndrăznețe, rustice ale satelor italiene? Sau de culorile atrăgătoare din Orientul Mijlociu și India? Alege tema ta preferată și amenajează balconul cu mici suveniruri și antichități din călătoriile tale.
Alege o culoare pentru tema ta. Divane sau saltele japoneze, cuverturi brodate cu oglinzi mici, veioze din sticlă în culori bogate, perne confortabile pentru suport, iată metode minunate de a reda elementele unei culturi.

Este ușor să îți amenajezi un balcon, mai ales când apelezi la specialiști, și nu e deloc costisitor – iată aici o listă de prețuri design interior. Vei vedea că orice investiție făcută cu cap de la început, te va ajuta să economisești pe termen lung.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render