Curățenia de primăvară a devenit un ritual social prin care eliminăm nu doar resturile de tort de la Crăciun și (cu puțin noroc) greutatea acumulată de la respectivul tort, dar ne curățăm și locuințele. Este momentul de a împrospăta, întineri și elibera spațiile, rezultatul fiind o locuință foarte ordonată (și absolut superbă) și o crearea unei stări de bine fizice și psihice.
De unde încep organizarea casei?
Te gândești să eliberezi spații? Gândește-te la metode de depozitare. Primul lucru pe care trebuie să îl faci când începi marea curățenie este să organizezi obiectele. Da, da, sertar de jos al dulapului din colțul camerei de zi, la tine ne referim. Dacă nu îl vezi nu înseamnă neapărat că îl uiți, iar senzația copleșitoare pe care o ai de fiecare dată când deschizi sertarul sau debaraua, care dau pe dinafară, nu dispare până când nu organizezi conținuturile.
Începe prin a-ți procura obiecte pentru depozitare pe care vei fi încântat să le folosești, precum una dintre acele cutii extrem de elegante pentru dosare. Apoi verifică fiecare hârtie, ornament sau carte, alegând ceea ce trebuie să păstrezi, ce trebuie să distrugi sau să donezi. Ne vei mulțumi data viitoare când vei deschide acel sertar.
Cum accesorizăm fără a face dezastru?
Metoda de organizare Marie Kondo, deja celebră, presupune să păstrăm sau să cumpăram doar acele lucruri care ne produc bucurie. Iar aceasta este o idee cu care nu putem decât să fim de acord.
Uneori păstrăm lucruri care au valoare sentimentală, alteori dintr-o senzație de vină. În al doilea caz, verifică ce poți dona. Poate că altcineva va aprecia cu adevărat obiectul sau haina respectivă și îți va fi mai ușor să te desparți de ele, dacă le găsești o casă bună. Accesorizarea spațiului este un mod esențial de a personaliza o locuință, însă ai grijă la alegerea obiectelor. Asigură-te că ele te fac să zâmbești.
Organizarea presupune să arunc tot?
Nu, sigur că nu. Donarea, în scop caritabil, a obiectelor care nu îți mai folosesc te va face să te simți mai bine si va fi benefică altor persoane (lucru care, din nou, te va face să te simți bine). Totuși, este important să păstrezi în jurul tău obiecte pe care le iubești. Dacă îți cumperi acea decorațiune perfectă de perete, pentru spațiul gol la care te-ai tot gândit in ultimele șase luni, acest lucru înseamnă organizare. Înseamnă să îți creezi un spațiu propriu, cu obiecte care se potrivesc personalității tale.
Cum îmi mențin casa organizată?
După ce ai terminat de ordonat locuința de la un cap la altul, și ai impresia că jumătate din lucrurile tale sunt pentru a fi donate (este un sentiment ciudat, dar plăcut), vei dori să îți păstrezi casa în același fel.
Curată, elegantă, cu fiecare obiect având semnificație și un scop, locuința ta nu va mai fi ascunsă sub lucruri acumulate în ani de zile. Un lucru care este mai ușor de spus, decât de făcut este ca, după ce ai găsit un loc pentru fiecare obiect, să te asiguri că acesta rămâne acolo. O singură haină aruncată sau o geantă va încuraja, în curând, o întreagă garderobă pe podea. Așadar, amintește-ți că spatiile de depozitare sunt cheia.
Sperăm că ți-am oferit încurajări ample și inspirație pentru a aborda cu curaj toate sertarele de jos, de pretutindeni. Blogul nostru abundă de idei despre cum să te bucuri de casa și de gradina ta, așa ca vizitează-ne regulat pentru a fi la curent cu noutăți din desing interior și a ține sub control interiorul locuinței tale.
Pentru inspirație, te așteptăm și pe facebook.