Cum să amenajezi spațiul de lucru visat

Lucrul de acasă este realitatea economică tot mai întâlnită în întreaga lume. Indiferent cine ești și ce faci, este absolut necesar să ai un spațiu desemnat pentru productivitate și creativitate. Oricât spațiu ai la dispoziție, amenajarea unui birou de acasă, organizat și elegant poate fi ușoară, distractivă si accesibilă la preț. Te invităm să descoperi câteva idei de amenajare birou acasă, propuse de experții Roomzia.

Amenajare birou acasă: avantaje și idei ingenioase

Decizia de a lucra remote poate fi  extrem de benefică  atât pentru angajator cât si pentru angajat: angajații se bucură de un echilibru între muncă si viața personală, angajatorii își pot mări posibilitățile de recrutare și rata de retenție a angajaților.

Dar mutarea biroului acasă, realizabilă si motivantă, necesită un spațiu frumos, personalizat care să-ți permită să obții tot cea ce iți trebuie cu un minim de efort si cu un maxim de confort. Pentru a te ajuta să iei in calcul aspectele cele mai importante, am întocmit un ghid rapid pentru amenajarea biroului perfect acasă.

amenajare birou acasă

Desigur, componentele cheie ale oricărui spațiu de lucru sunt un scaun și un birou. Scaunul trebuie să ofere suport pentru partea inferioara a spatelui și să permită picioarelor să stea ferm și bine așezate pe podea. Găsește senzația care ți se potrivește – confortul și postura pot fi adesea percepute ca fiind noțiuni opuse, dar nu trebuie să fie neapărat așa.

În acest moment calitatea construcției și inteligența conceptului pot face diferența dintre construit și meșteșugit, dintre calitate oarecare și lux. Investiția în elementele de bază ale spațiului de lucru este crucială pentru a construi un mediu potrivit nevoilor tale și care te face fericit când muncești și când te odihnești, așa că alocă-ți timp pentru a găsi combinația perfectă pentru tine.

amenajare birou acasă

Orice birou are nevoie de o sursa de lumina funcțională și flexibilă – ușor adaptabilă la nevoile tale imediate. Fie că este o veioză elegantă și autonomă de podea sau o lampă șic de birou, există multe opțiuni care iți permit să iluminezi spațiul de lucru   într-un mod care iți complementează modul de lucru, zi de zi. Dacă ești în căutare de ceva simplu și discret, încearcă gama noastră de lămpi negre. Pentru un stil monocrom, asociază o veioză neagră cu o lumină albă. Vrei sa știi mai multe despre cum să iluminezi spațiile în mod inteligent? Pentru sfaturi de specialitate in iluminare, vezi cum poți folosi oglinzile pentru creare a unor camere luminoase în casa ta.

Menținerea unei temperaturi constante în cameră este importantă – ia în considerare perdele bogate, groase și jaluzele pentru sezonul luminos de vara. La nivel estetic, păturile și cuverturile pot aduce un plus de culori calde și confort atunci când se întuneca deja la ora 5 pm; pe de altă parte eliberarea spațiului si utilizarea unor culori mai deschise pot da impresia că este vara pe tot parcursul anului.

amenajare birou acasă

O schimbare este la fel de bună ca și odihna – dar de ce sa nu le ai pe amândouă? Un loc mai puțin formal în care să te relaxezi și să abordezi munca dintr-un unghi diferit poate să iți aducă imense beneficii, ca sa nu mai vorbim de confort maxim. Ia în calcul un fotoliu cu spătar înalt sau ceva mai mare și mai puțin protocolar. Combină-l cu o frumoasa măsuță laterală– pentru a mâzgăli notițe, pentru laptop sau chiar un joc rapid de șah pentru concentrare.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre. Cu mai multe noutăți în materie de amenajări interioare, te așteptăm pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render