Top 10 sfaturi pentru designul oglinzilor

Oglinda este arma secretă a decoratorului. Departe de a fi doar un obiect practic în care verifici cum arați, o oglindă frumoasă poate fi folosită și pentru a intensifica lumina, pentru a adăuga spectaculozitate și pentru a crea reflecții și cadre interesante. Este uimitor cum adăugarea unei oglinzi iți poate transforma spațiul, aducând într-o clipă soluții pentru diverse dileme legate de decorul interior. Gândește dincolo de baie și aruncă o privire asupra sugestiilor noastre de design interior pentru utilizarea oglinzilor în casa ta.

1. Cum folosești o oglindă pentru a lumina o cameră

Pentru a aduce lumina înăuntru, pur și simplu poziționează o oglindă în partea opusă sau lângă o fereastra, amplificând lumina naturala ce pătrunde în încăpere. Oglinda va captura orice lumină naturală existentă (indiferent cat de întunecat este cerul afară) prin urmare cu cât este mai mare oglinda, cu atât mai luminos va fi spațiul.
Oglinzile efectiv dublează sursele de lumină. Daca ai provocarea de a ilumina un spațiu întunecat, așază oglinda lângă o lampă sau o fereastră.

2. Poți folosi oglinzile pentru a pune în evidenta un spațiu

Cu ajutorul oglinzilor, poți păcăli ochiul. Ele pot fi folosite pentru a accentua ceva sau pentru a distrage atenția de la ceva. Spațiile ciudate, precum camerele cu tavan în pantă sau un spațiu mult prea mic pentru o piesă de mobila pot fi remodelate cu o oglindă.
Știați că oglinzile sunt un mijloc excelent de a stimula atmosfera dintr-un spațiu pentru oaspeți? Puneți pe perete o oglindă mare și veți crea iluzia că sunt mai mulți invitați la petrecere.

3. Când sa faci din oglindă un element principal

 

În camerele în care nu există un șemineu sau o etajeră in raport cu care sa poziționați mobila, o oglindă este o modalitate minunată pentru a stabili centrul camerei. Iar în casele în care există un șemineu, este de folos sa amplifici efectul cu o oglinda.
De fapt, o oglindă cu ramă sculptată ornamental funcționează la fel ca și un tablou, când vine vorba să alegi artă decorativă pentru locuința ta.

4. Fă din oglindă o fereastră

Pentru camere fără ferestre, adăugarea unei oglinzi le face sa devină mai luminoase și mai spațioase.
Alegeți modele care imită o fereastra tradiționala, precum o oglindă formată din panouri separate, pentru a crea această iluzie. O oglindă bine plasată va da senzația de spațiu mai extins într-o cameră mică, iar într-o cameră mare va intensifica lumina naturală.

5. Cum folosim oglinzile pentru a ilumina colțuri întunecate?

Amplificați luminozitatea unui spațiu așezând o oglindă in spatele unei veioze aprinse, sau folosiți mobilă cu oglinzi aplicate pentru a reflecta toate sursele de lumină, naturală sau artificială.

6. Alegeți diverse forme de oglinzi

Forma corectă a oglinzii va optimiza fluxul natural de lumină din cameră, dacă este așezata în locul potrivit. Nu te rezuma doar la tradiționalele oglinzi rectangulare. Forma și stilul camerei trebuie să se reflecte în alegerea ramei pentru oglinda ta. Oglinzile nu trebuie să fie întotdeauna practice. O oglindă cu formă neobișnuită poate deveni subiect de discuție, aducând spectaculozitate camerei tale. Experimentează și fii creativ cu amplasamentul și poziția oglinzii – de exemplu, poziționează o oglindă verticală pe orizontala, ca o grindă – pentru a crea un nou efect.

7. Folosește oglinzile pentru a-ți dubla spațiul

O oglindă iți va dubla într-o clipă spațiul existent. Spațiile mici beneficiază mult din introducerea unei oglinzi: poți transforma un dulap într-o zonă mică de lucru sau poți folosi o oglindă înaltă pentru a face un hol îngust să para mult mai lung.
Când iți modernizezi interiorul, pune o oglindă pe cel mai mare perete pentru a se reflecta cât mai multă lumină în cameră.

8. Cum să agăți oglinzi pentru a accentua simetria

Oglinzile sunt componentele cheie când ai nevoie să creezi un cadru. Folosite în perechi, de ambele parți ale ferestrei sau ale ușii, ele dau senzația de echilibru și armonie, oglindind partea opusă a camerei din față in spate sau de la stânga la dreapta.
Ele sunt un mod fantastic de a te dirija către un design mai ordonat sau unul eclectic.

9. Cum să faci o decorațiune cu un grup de oglinzi

Ia în calcul utilizarea unui grup de oglinzi ca decorațiune pentru a da o noua viață unui perete banal. Ele pot fi de aceeași formă, pot avea același tip de ramă, sau pot fi un amestec selectiv de mai multe tipuri de oglinzi care iți plac.
Ca alternativă, alege ca piesă centrala o oglinda mare, dramatică și construiește restul în jurul ei. Rar se poate spune ca o oglindă este prea mare.

10. Cum să folosești oglinzile afară

Este corect, oglinzile nu sunt doar pentru interiorul locuinței. Poți folosi oglinzi pentru a atrage mai multă lumină naturală pe o terasă orientată spre Nord, într-o grădină la nivelul subsolului sau o curte umbrită.
Dacă locuiești într-o zonă urbană, poate că vrei să alegi o oglindă care va mari orizonturile unei grădini închise. Într-o zonă rurală, oglinzile sunt o metodă minunată de a observa plantele si animalele sălbatice din jur și de a crea iluzia că este și mai multă verdeață.

Odată ce ți-ai făcut curaj și ți-ai decorat casa cu câteva oglinzi, nu mai e cale de întoarcere. Spectaculoase, mari, mici, pătrate și rectangulare – avem toate felurile posibile de oglinzi ca soluție la orice probleme legate de decorare. Alege din gama noastră de forme, materiale și culori.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre. Te invităm să citești și trucurile pe care le poți aplica în amenajarea unui apartament mic. Cu mai multe noutăți, te așteptăm pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render