Aranjarea mesei de sărbători: idei de decorare și iluminare

Masa de sărbători este cea mai frumoasă ocazie pentru a ne aduna toți, prieteni și familie laolaltă, bucurându-ne de mâncărurile preferate, dar și de compania celor dragi. Aranjarea mesei de sărbători este unul dintre cele mai importante aspecte pe care le avem în vedere, pentru a crea o bucurie și o atmosferă festivă pentru invitați. În cele ce urmează, avem pentru voi câteva tips&tricks pentru aranjarea și iluminarea mesei de Crăciun. Dacă sunteți interesați și de alte sfaturi de desing interior, găsiți pe blogul nostru numeroase articole care vă pot ajuta.

aranjarea mesei de sărbători

Aranjarea mesei de sărbători

Alegerea elementelor principale

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este  alegerea unei tematici sau a unor palete de culori, după care să vă ghidați în alegerea textilelor (față de masă, napron, placemate-uri, servete  – fiind vorba de o cină festivă, vă recomandăm să folosiți servetele textile sau dintr-o hârtie de foarte bună calitate), dar și a veselei (vă recomandăm să nu alegeți vesele cu modele foarte încărcate, dacă optați pentru folosirea unui număr variat de decorațiuni și alte elemente, pentru a nu supraîncărca vizual masa).

aranjarea mesei de sărbători

 

 

Iluminarea și decorarea mesei de sărbătoare

Apoi, în funcție de dimensiunea mesei (descoperă ghidul nostru pentru alegerea mesei ideale) hotărâți și ce decorațiuni se potrivesc. Dacă optați pentru imprimeuri bogate și culori puternice, noi vă sfătuim ca restul decorațiunilor de pe masă să nu fie prea multe.

În schimb, folosiți cât mai multe elemente de iluminat. Poate fi vorba despre lumânărele puse ici-colo, în suporturi individuale sau în mini felinare, puteți alege un sfeșnic cu mai multe brațe sau chiar veioze micuțe pentru masă. O altă variantă elegantă și discretă de a ilumina masa de Crăciun este o instalație led, cu lumină caldă, așezată de-a lungul mesei, printre celelalte elemente.

Ca decorațiuni, dacă doriți și aveți spațiu suficient pentru a le plasa pe masă, vă recomandăm mici aranjamente florale tematice, din crengi de brad natural, conuri de brad, flori roșii și chiar fructe, de care vă puteți bucura la desert. Se pot adăuga și mici obiecte decorative precum reni, îngerași sau alte figurine, în funcție de tematica pe care v-ați ales-o și în funcție de cât de bogat vă doriți sau nu decorul.

aranjarea mesei de sărbători

Sperăm că v-au fost de folos sfaturile noastre  și vă așteptăm cu mai multe noutăți legate de amenajări interioare pe blog și pe facebook.

Dacă aveți nevoie de puțin ajutor, designerii Roomzia vă vor ajuta cu cele mai bune recomandări, pentru o locuință potrivită stilului și personalității tale. Serviciile noastre de amenajări și design interior sunt disponibile la prețuri începând de la 999 lei/cameră.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render