Cea mai bună masă pentru forma camerei tale

Masa în sine este cea mai importantă trăsătură a unei sufragerii. De aceea, este important să alegi o masă dining care nu numai că se potrivește spațiului, dar și stilului tău de design interior.

În locuințele mai mici, mesele din sufragerie sau bucătărie au o mulțime de diverse alte utilizări și, cu atâtea forme și modele disponibile, nu este nici un motiv pentru care să fii nevoit sa sacrifici spațiu și stil. Dacă mobilezi o sufragerie mică, o masă extensibilă poate fi soluția, iar dacă ai mai mult spațiu cu care poți jongla, o masă rectangulară sau rotundă pot fi o alegere mai bună.

Masă dining: modele și propuneri, în funcție de spațiul tău

Am întocmit propriul nostru ghid pentru forme de mese, astfel încât să-ți dai seama care dintre ele este mai potrivită pentru locuința ta.

Masă dining rectangulară

Aceasta este cea mai populară formă de masă din lume. Când trebuie să așezi un număr mare de invitați, este cea mai bună opțiune: designul lung și îngust se pretează unei petreceri la scară largă, cu gazdele poziționate la fiecare capăt.

Forma simplă, liniară a unei mese rectangulare se potrivește majorității camerelor, oferind libertate de mișcare atunci când te deplasezi în jurul mesei. În camerele mici, masa rectangulară poate fi mutată lângă perete atunci când nu este folosită, iar dacă ai spațiu foarte limitat, alege banchete lungi în loc de scaune (ele se pot băga sub masa și îți permit să mai adaugi una sau două persoane). Optează pentru o banchetă tapițată, cu picioare ornamentale sculptate dacă dorești un aranjament formal și una simplă, din lemn, pentru o sufragerie mai relaxată, de inspirație rustică (pentru mai mult confort, se pot adăuga, la nevoie, perne ).

masă dining

Masă dining rotundă

Masa rotundă este cea mai versatilă dintre toate formele, deoarece se potrivește camerelor de orice formă și dimensiune. Forma circulară creează o senzație de intimitate, încurajând toți invitații la discuții. Această formă, în special, utilizează într-un mod inteligent spațiul disponibil și, neavând colțuri, permite așezarea unui număr maxim posibil de invitați.

Căutați o masă rotundă cu suport tip piedestal – aceasta oferă cel mai mult spațiu pentru picioare, musafirii nemaifiind nevoiți să se lupte cu picioarele mesei poziționate ciudat.

O masă rotundă este perfectă, dacă preferi cinele neprotocolare. În comparație cu o masă rectangulară, masa rotundă oferă mai multă intimitate și egalitate, pentru că nu exista un cap al mesei și permite așezarea unui număr impar de invitați (limitează totuși aranjamentul la 6-8 oameni pentru a păstra caracterul intim). O masă rotundă în hol poate servi ocazional drept masă de servit cina sau poate fi o masă suplimentară, dacă este necesar.

masă dining

Masă dining pătrată

Masa pătrată reprezintă forma perfectă pentru locuințele mai mici, în care masa are un rol multifuncțional, pentru că se poate muta ușor în colțul camerei. Dacă în locuință sunt doar două sau patru persoane, o masă pătrată este o alegere evidentă.

Această formă geometrică ajută la crearea simetriei și a echilibrului, într-o sufragerie pătrată. Acest stil contemporan, liniar, este consolidat prin utilizarea unor materiale moderne, lucioase, precum sticlă și crom și prin asocierea mesei cu banchete asortate. Dacă ai nevoie vreodată de o masă mai mare, este mai practic să unești două mese pătrate, decât să ai o masă rectangulară, deoarece lățimea mesei se mărește o dată cu lungimea, lăsând suficient spațiu pentru platouri sau decorațiuni centrale.

masă dining

Masă dining ovală

Dacă te gândești să alegi între o masă rectangulară și una pătrată, nu pierde din vedere nici mesele cu formă ovală. O masă ovală combină configurația liniară a mesei rectangulare cu intimitatea și flexibilitatea unei mese rotunde, rezultatul fiind o masă care se potrivește oriunde. Marginile rotunjite ale mesei integrează curbe în spațiul respectiv, îndepărtând unghiurile și îndulcind aranjamentul.

 

Cele mai bune mese pentru spații mici

Dacă ai nevoie de o masă cu care să economisești spațiu, oprește-te la gama noastră versatilă de mese, potrivită întregii familii. Utilizabile la ocazii speciale sau pentru petreceri spontane, mesele noastre pentru spații mici permit așezarea multor invitați, dar sunt perfecte și pentru utilizarea zilnică.

Pentru mesele zilnice, o masă extensibilă se poate plia până la cea mai mică forma a ei, iar extensiile îi pot tripla dimensiunea. Cea mai populară masă extensibilă poate găzdui până la 18 persoane când este complet extinsă, pentru petreceri cu adevărat flexibile.

Dacă ai ales o masă potrivită pentru spațiul tău, iată câteva idei de reținut:

• Alege cu grijă scaunele. Ia în considerare numărul de scaune ce pot fi poziționate de-a lungul mesei. Măsoară înălțimea scaunului pentru a te asigura că va avea loc sub masă, în special dacă alegi scaune cu brațe. Pentru mai multe idei, vezi ghidul nostru pentru alegerea unui scaun de masă.
• Lasă suficient spațiu. Este important să lași suficient spațiu în jurul mesei (astfel încât musafirii să poată scoată ușor scaunele) și, de asemenea, între scaune (pentru a evita ciocnirea coatelor!). Trebuie să fie o distanta de cel puțin 80 cm între perete și masă și de aproximativ 30 cm între scaune.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render