Alege o canapea extensibilă pe stilul tău

Piesele de mobilier multifuncționale sunt la mare căutare, mai ales în locuințele mici unde spațiul nu ne permite să jonglăm cu prea multă mobilă. Industria de profil s-a adaptat imediat nevoilor celor mai exigente spații și nu e de mirare că astăzi suntem norocoși să găsim mobilă pe gustul nostru, dar și foarte practică. O canapea extensibilă este un astfel de produs, foarte util în orice casă, și piesa centrală în mai toate livingurile.

În continuare, dorim să îți prezentăm câteva dintre modelele de canapele disponibile în magazinul Roomzia, dar și câteva sfaturi despre cum să alegi canapeaua potrivită pentru locuința ta.

Canapea extensibilă – zeci de modele disponibile în shopul Roomzia

Confortabile și estetice. Ai o selecție impresionantă de canapele de designer, pentru un living pe stilul tău. Doar al tău.

Din dorința de a-ți oferi un serviciu complet de amenajări interiore și design interior, am implementat un magazin de mobilă online, unde vei găsi piese de mobilier de designer, la prețuri care cu siguranță se pretează oricărui buget. Deviza noastră – găsești tot ce îți place cu adevărat într-un singur loc.

Sfaturi pentru alegerea unei canapele extensibile

Canapeaua nu este potrivită doar pentru zona de living. Ea poate fi folosită cu succes și într-un birou, și în dormitor, dacă spațiul îți permite, sau chiar pe balcon – vezi aici idei de amenajare a balconului.

O canapea extensibilă poate transforma cu ușurință livingul, sau camera unde e amenajat biroul, în cameră de oaspeți, atunci când ai invitați care rămân peste noapte. Motivul pentru care optezi pentru un anumit model de canapea depinde de nevoile tale. Dacă știi că primești deoseri oameni în vizită, care dorm la tine, atunci cu siguranță îți va fi foarte utilă.

Dar sunt și alte motive pentru care alegerea unei canapele extensibile este de dorit:

– multe modele au spațiu de depozitare, ceea ce e mana cerească, mai ales în cazul apartamentelor mici;

– într-o garsonieră, canapeaua extensibilă se poate transforma cu ușurință în pat pentru una sau două persoane;

– sunt persoane care preferă o canapea extensibilă și în camera copiilor, dacă spațiul nu le permite instalarea unui pat dublu/supraetajat;

– canapelele extensibile vin în diverse mărimi, stiluri, culori, materiale, astfel încât le poți adapta oricărui tip de spațiu.

Atunci când îți alegi o canapea extensibilă, trebuie să ai în vedere câteva lucruri:

Mărimea. Măsoară bine spațiul, pentru a fi sigur că se potrivește perfect. Fii atent și la dimensiunea canapelei când e extinsă și asigură-te că o poți desface complet și că lasă un loc micpe unde să poți trece. De asemenea, trebuie să vezi și tipul de extensie  și să alegi varianta potrivită:

  • extensie clasică (tip click-clack);
  • extensie ribalta (care se transformă într-un pat pliabil cu saltea, susținut de un cadru metalic – acest tip de canapea este ideal pentru un dormitor sau o garsonieră unde nu ar încăpea un pat pentru dormit, oferind un confort similar acestuia din urmă);
  • extensie sertar (partea extensibilă se extrage de sub canapea și se aduce la același nivel cu șezutul, pentru a forma un pat) etc.

Tot în funcție de spațiul disponibil, vei alege o canapea cu sau fără brațe.

Loc pentru depozitare. Dacă ai nevoie de un spațiu în plus pentru depozitare, cu siguranță te interesează să alegi o canapea cu sertar unde să îți poți ține diverse lucruri. Nu toate canapelele extensibile au loc de depozitare, așa încât citește bine caracteristicile fiecărui produs, înainte de a-l achiziționa.

Tip de material și design. Aici ai de ales între numeroase variante și depinde strict de stilul în care e amenajată camera în care vei pune canapeaua, dar  și de condițiile de acasă: de exemplu, dacă ai copii mici, s-ar putea să preferi o canapea cu husă detașabilă sau cu husă din piele sau imitație din piele care să se poată curăța ușor.

Pe de altă parte, tapiseria textilă este puțin mai pretențioasă în ceea ce privește curățarea, însă este preferată de oameni pentru că oferă un confort mai mare. Și modelele tind să fie mai variate, țeșăturile având fie aspect catifelat, fie mai rugos, pot avea culori uni sau diferite imprimeuri geometrice sau inspirate din natură (flori, animale, păsări etc.).

Îți lăsăm câteva exemple livinguri amenajate în diferite stiluri, pentru a-ți putea da seama de tipul de canapea potrivit locuinței tale.

Stil contemporan, amenajare realizată de designerul Cosmina Vîlcu

Stil tradițional

Stil industrial, amenajare realizată de designerii Cezar Coadă și Alexandru Dragu

Sperăm că ți-au fost de folos sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți legate de amenajări interioare pe blog și pe facebook.

Dacă ai nevoie de puțin ajutor, designerii Roomzia te vor ajuta cu cele mai bune recomandări, pentru o locuință potrivită stilului și personalității tale.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render