Cristina Gheorghe şi pasiunea ei pentru design interiorPentru a fi un designer de interior de succes, e nevoie nu doar de o viziune creativă dominată de idei surprinzătoare şi spontaneitate, dar şi de un simţ practic care să se traducă într-o orientare în spaţiu fără cusur, într-o îndemânare vizibilă, organizare şi disciplină. Orice planificare trebuie să aibă o logică imbatabilă şi un timeline eficient în spate, iar Cristina Gheorghe este unul dintre specialiştii Roomzia care ţine cont de toate aceste criterii atunci când iniţiază un nou proiect de amenajare.
Ţi-o prezentăm aşadar pe colega noastră, un designer de interior analitic şi vizionar, un specialist adaptabil şi inspirat, cu un stil versatil şi cu o capacitate remarcabilă de a comunica, trăsături ce dau startul oricărei colaborări reuşite.

Aşa a început totul

Primul proiect de amenajare al Cristinei nu a fost unul oficial. Şi asta pentru că prima ei experienţă ca designer de interior a început decorând noua casa a părinţilor săi, ce tocmai se mutaseră dintr-un apartament. De la o etapă la alta, şi-a dat seama că se bucură de proces, iar ideile ei contribuie vizibil la îmbunătăţirea amenajării. Din fericire, şi prietenii săi şi-au dat seama de talentul Cristinei şi au rugat-o să se implice şi în alte proiecte, cu care tânăra s-a perfecţionat.
“Pasiunea mea pentru design-ul de interior cred că o am de când eram prin liceu, însă pe atunci nu m-am gândit o secundă că pot face ceva în sensul de a profesa. Mai târziu, adică prin 2010-2011, când părinţii mei s-au mutat de la apartament la casă, am început să îi ajut în amenajarea ei. Fiind cumpărată la stadiul de gri, am trecut practic prin toate etapele de amenajare. Apoi, prietenii au văzut că îmi place şi mă pricep şi au început să mă roage să îi ajut şi pe ei…astfel pasiunea mea pentru design de interior a devenit din ce în ce mai profundă.”, spune Cristina.

În 2020, în contextul în care majoritatea oamenilor şi-au regândit strategia profesională, Cristina a decis să urmeze cursuri de design interior, experienţă ce s-a întins pe durata unui an, aproape. La final, s-a simţit foarte mândră că a reuşit să parcurgă într-un timp scurt atâtea module interesante, dar mai ales că a absolvit această şcoală cu nota 10.
Ce a urmat a fost, probabil, cea mai dificilă etapă pentru Cristina: să se facă remarcată într-o piaţă foarte competitivă, să demonstreze că poate face amenajări frumoase şi practice. Ştia că cel mai important lucru pe care trebuie să îl aibă în vedere era mulţumirea clientului, pentru că un proprietar fericit cu amenajarea lui va răspândi vestea şi va contribui la buna reputaţie a designerului.

Viziunea Cristinei

Specialistul Roomzia preferă stilul eclectic, în care libertatea imaginaţiei este principalul reper de decorare. Nu-l impune însă clienţilor săi, ci se rezumă să-i asculte atent atunci când ei descriu cum vor să arate viitorul apartament, viitoarea casă sau chiar viitorul spaţiu comercial, restaurant sau birou, de la canapea până la finisaje. Fiecare proiect este o provocare de care designerul de interior de bucură din plin.
“Fiecare etapă are farmecul ei. Îmi place, de exemplu, la început, când trebuie să faci un plan de amenajare şi te gândeşti la toate variantele de aşezare a mobilierului astfel încât totul să fie practic şi funcţional. Apoi, îmi place când încep să creez pur şi simplu spaţiul, să mă gândesc la ce îi place beneficiarului şi să încorporez povestea lui sau lucrurile de care este el pasionat în amenajare. Dar, cred că totuşi cel mai mult îmi place atunci când proiectul făcut pe hârtie sau pe calculator, devine realitate, când totul prinde contur, iar visul beneficiarului devine realitate.”, povestește Cristina.

Cristina este de părere că există persoane care au un instinct foarte bun în ceea ce priveşte amenajarea propriilor locuinţe, însă majoritatea oamenilor nu au acest instinct. Deşi există multe site-uri de unde se pot inspira, atunci când vine vorba de amenajarea propriu-zisă a locuinţei este foarte uşor să iasă un kitsch. De aceea un designer îi îndrumă, îi sfătuieşte, per total îi ajută să găsească cele mai bune soluţii astfel amenajarea locuinţei lor să fie perfectă din punct de vedere calitate, preţ, funcţionalitate şi frumuseţe, crede ea.

Experienţa ca designer de interior

Până acum, a amenajat case, apartamente, cafenele şi saloane de înfrumuseţare. Nu selectează doar anumite tipuri de proiecte pentru că le vede pe toate ca pe o provocare, iar ea abia aşteaptă să le rezolve. Îşi oferă serviciile atât în Bucureşti şi în zona limitrofă, dar şi în restul ţării.


Consideră că cel mai important lucru este clientul, aşa că ascultă cu atenţie ce i se povesteşte, care sunt hobby-urile lui şi care sunt dorinţele sale. De la aceste lucruri pornesc împreună pe drumul spre amenajarea perfectă, care bineînţeles include atât inspiraţia sa, cât şi tendinţele actuale.
“Proiectul meu preferat a fost şi va rămâne cu siguranţă primul meu proiect de amenajare oficial ca şi designer de interior. A fost vorba despre amenajarea unei case pentru o familie tânără cu 2 copii, o fetiţă şi un băieţel. Aveam emoţii atât de mari dar şi fluturi în stomac. Cred eu că pasiunea pe care am pus-o în acel proiect s-a văzut şi simţit pentru că au fost extrem de fericiţi cu rezultatul amenajării, chiar m-au recomandat şi prietenilor”, îşi aminteşte Cristina.
Dacă deja rezonezi cu stilul şi modul de abordare al Cristinei Gheorghe, poţi lua legătura cu acest designer de interior prin intermediul Roomzia. Serviciile noastre personalizate vor acoperi toate nevoile amenajării tale şi vei putea ţine legătura permanent cu specialistul, astfel încât atunci când apar probleme neaşteptate, să poţi interveni în timp util şi într-un mod cât mai corect. În plus, consultanţa de care vei avea parte te va ajuta să înţelegi mai bine deciziile specialistului, având garanţia că acesta va implementa totuşi stilul şi estetica alese de tine. Contactează-ne curând şi transformă-ţi toate visurile legate de amenajarea ta în realitate, cu un buget potrivit şi în cel mai scurt timp posibil.
Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render