Cum să așezi perfect un tablou

Alegerea unui tablou pentru colecția ta te poate intimida. Vrei să te asiguri că, odată  ce ai adus noul tablou acasă, el este expus în camera potrivită, în locul potrivit, între alte creații artistice care nu contrastează cu el, ci îl complementează. Așezarea unui tablou pare o sarcină destul de simplă, însă având în vedere că ai petrecut destul timp alegându-l și, posibil, mulți bani în acest proces, vrei să fii sigur că o realizezi corect.

Alege un spațiu pentru tablou

Eliberează spațiul și peretele de mobilă și alte obiecte pentru a te asigura că nu deteriorezi noua piesă. Majoritatea pereților moderni sunt din rigips, însă orice alt tip necesita instalare profesională. Asigură-te că toate tablourile au elemente de susținere sigure pe spate și că ai cârligul potrivit pentru peretele tău. Cârligele diferă în funcție de tipul de perete, așa că, dacă nu știi din ce este făcut acesta, testează-l cu o tijă de oțel. Daca aceasta nu intra ușor, folosește cârligele din plastic alb pentru pereți duri.

Cum să măsori locul pentru tablou

Folosește un creion sau o bandă pentru a stabili locul în care să agăți tabloul. Ține cont de factori precum mobila din jur, înălțimea tavanului și poziția în raport cu ușile si eventualele firide. Experții sugerează ca regulă generală că 1.5 m de la podea sau 30 de cm de la marginea de sus a mobilei reprezintă distanțe convenabile pentru privitori, indiferent de înălțimea lor. Dar asigură-te că aplici aceeași regula tuturor tablourilor agățate in camera respectivă.

tablou

Transformă orice cameră într-o galerie de artă cu ajutorul acestei incredibile decorațiuni compusă din trei panouri din lemn paulownia.  Fiecare model a fost pictat de mȃnă, detaliile fine fiind realizate prin scrijelire pentru a adăuga textură și adâncime. Însemnând „puterea lunii”, pictura noastră Miakoda prezintă motive circulare lunare în nuanțe discrete, pictate manual cu vopsea acrilică. Ne încânta mărimea acestui tablou – uneori o creație artistica mare este tot ce iți trebuie pentru a produce un impact.

Cum să faci o galerie de picturi

tablou

Când creezi o galerie, tratează grupul de tablouri ca și cum ar fi o singura piesă. Mai întâi, conturează pe podea modul în care le vei grupa, ca să poți vizualiza aspectul final. Apoi ia o ruleta pentru a reface aranjamentul pe perete. Lasă intre tablouri spațiu suficient si uniform.

Cum bați un cui pentru un tablou

Marchează locul în care intenționezi să bați cuiul cu un creion pe perete. Dacă tabloul este greu, este posibil să ai nevoie de doua cuie, așa că ai grijă sa marchezi locul pentru ambele. Cuiul trebuie să aibă aproximativ 3 cm. Când îl bați în perete, orientează ciocanul ușor în jos pentru a obține o prindere mai stabila. Când verifici daca tabloul este drept, stai la o distanța de cel puțin 1.5 m Este important să te poți baza pe vederea ta, nu te atașa prea mult de ruleta. Nu uita că este mai important ca tabloul să fie agățat în cel mai potrivit loc, nu te îngrijora prea mult ca o sa faci noi găuri, deoarece acestea sunt ușor de remediat.

Daca ai nevoie de ajutor cu un proiect, ia legătura cu echipa noastră de designeri talentați. Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre. Cu mai multe noutăți în materie de amenajări interioare, te așteptăm pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render