Idei amenajări interioare: ce poți face cu o cameră neutilizată

Cei 18 ani de adunat șosete aruncate pe podea, de jucat rolul de șofer, de dezgropat căni de ceai pe jumătate pline presărate prin camera lor au ajuns la final. Deși este palpitant să iți trimiți în sfârșit copiii la facultate sau să le faci cu mâna la aeroport, este normal de asemenea să te lovești de sindromul cuibului părăsit. Nu dispera însă, ai acum o întreaga camera de decorat după preferințe. Iată câteva idei amenajări interioare pe care le poți aplica într-o cameră goală si nefolosita, de la dressing până la birou. În acest articol, îți prezentăm cinci opțiuni diferite, arătându-ți cum să transformi fostul dormitor în camera ta preferată.

Cum să faci din dormitor o cameră de oaspeți

Daca adori să fii gazda și îți place să-ti inviți prietenii la tine pentru weekend, de ce să nu transformi o camera goală in camera de oaspeți?

idei amenajări interioare

Pentru a oferi invitaților o experiență de 5 stele, vrei ca ei să se simtă la fel de confortabil ca și cum ar fi la ei acasă. Poți realiza acest lucru dacă te asiguri că in cameră exista o mulțime de perne de dormit sau decorative, pături și lenjerii de un alb impecabil. Procură-ti mai multe obiecte pentru depozitare – vor fi utile daca musafirii decid să rămână pentru două săptămâni în loc de una – ia în considerare coșuri de ratan, dulapuri și noptiere. Fețele de pernă în culori vesele ajută la stabilirea unei scheme de culori și oferă confort suplimentar. Daca ai spațiu, adu in cameră o bibliotecă mică pentru a lăsa la îndemâna invitaților recomandările tale de lectură. O măsuța tip consolă poate fi o alegere minunată pentru camera de oaspeți; o poți  folosi pentru a expune o superbă vază cu flori artificiale (astfel încât sa nu fie necesar sa schimbi plantele de fiecare dată când schimbi lenjeria) și poți pune o carafa cu apa – mici detalii care vor face oaspeții să se simtă ca acasă.

Idei amenajări interioare: transformă camera goală într-un dressing elegant

Cu toții ne dorim un spațiu pentru garderobă, iar acum ca s-a eliberat camera, visul tău poate deveni realitate. Primul pas trebuie să fie alegerea unor oglinzi în care să îți poți vizualiza ținutele din toate unghiurile. Oglinzile înalte sunt esențiale, cele de perete sunt ideale pentru a crea echilibru și simetrie, iar cele triptice vor arata minunat pe o masa de toaleta. Sau, mergând într-o direcție diferită si având ca bonus spațiu de depozitare suplimentar, poți opta pentru un dulap cu oglinzi.

idei amenajări interioare

Apoi, trebuie să alegi masa de toaletă, elementul cel mai important din dressing. Alege una cu mai multe sertare pentru cât mai mult spațiu de depozitare. Pentru a obține un aspect contemporan, optează pentru o masă din lemn uzat sau alege un model îndrăzneț de oglindă pentru a face dressingul și mai elegant. Este important să ai in dressing câteva scaune (care pot fi rezerve pentru mesele festive atunci când găzduiești o petrecere fabuloasa) iar acestea pot fi oricât de minimaliste sau de elegante dorești.

Pentru spațiu suplimentar de depozitare ai putea instala încă un dulap  în dressingul tău nou, ca răspuns la enigma „unde îmi depozitez toate lenjeriile?”(sau mai mult spațiu pentru haine).

Cum transformi un vechi dormitor într-un birou liniștit și relaxat

Înainte, biroul tău de acasă poate că a fost un pupitru înghesuit în colțul dormitorului tău. Acum că ai o cameră disponibilă cu care te poți juca, îți poți crea un spațiu mai mare în care te poți concentra cu adevărat când revii la munca, pornești o noua afacere sau te dedici unei pasiuni în timpul liber. Biroul este o cameră pentru gândire si relaxare, lucruri ce pot fi susținute de un pupitru de calitate, o sarcină interesanta  și câteva scaune în care te poți afunda după o zi haotică de muncă.

idei amenajări interioare

Pe lângă romanele tale preferate, biografii și cărți de rețete, pune pe rafturile din biroul tău și decorațiuni mici din diverse epoci, pentru a-ți pune amprenta în cameră. Fotografii apreciate ale copiilor tai pot ocupa un loc de cinste pe rafturi, pentru a-ți îmbunătăți dispoziția când ai un moment de contemplare.

Secretul pentru a obține un birou liniștit este să investești în corpuri de iluminare de calitate. Ai nevoie de un echilibru între veioze cu lumină domoală pentru a răsfoi hârtii seara și lumini operaționale intense pentru a-ți îndeplini sarcinile.

Cum să-ți creezi propriul atelier artistic la tine acasă

idei amenajări interioare

Dacă ai suficiente dormitoare în locuință, de ce să nu transformi camera neutilizată într-un atelier de creație? Îți poți pune la încercare multitudinea de idei amenajări interioare. Centrul artistic poate găzdui vopseluri, echipamente fotografice și chiar o mașină de cusut. Astfel vei avea suficient spațiu pentru a te bucura de activitatea ta preferată, eliberând in același timp alte spatii de depozitare din casa. Tot ce îți trebuie pentru a-l scoate la lumina pe Van Gogh din tine este un pupitru cu dimensiuni generoase sau o masă pe care se poate așeza o planșetă de desen, scaune confortabile și o mulțime de rafturi pe care să pui perii, cretă si acuarele.

Idei amenajări interioare. Cum îți creezi o cameră privata perfectă?

O cameră privată este o cameră confortabilă în care te poți retrage după o zi aglomerată. Poate fi utilizată ca o cameră de zi complet lipsită de tehnologie (pentru a-ți permite să te deconectezi) sau poate deveni un magnific cinema la tine acasă. Va fi deosebit de confortabilă daca alegi accesorii colorate și materiale/țesături care aduc căldură spațiului și sunt plăcute la atingere. Pentru a crea locașul ideal, ai nevoie de o canapea de colț care să umple camera. După ce te-ai hotărât asupra stilului și materialului pentru canapea, te poți distra alegând seturi de perne decorative colorate care să-ți reflecte gusturile și personalitatea.

Canalizează-ți senzația de singurătate (sau libertatea proaspăt regăsită) într-un proiect creativ, transformând fosta camera a copilului într-un spațiu nou și îmbunătățit. Este momentul să elimini șosetele și mărunțișurile ramase, oferind spațiului o nouă viată. După cum am arătat, sunt multe modalități de a redecora o cameră neutilizată; să speram că te va inspira să abordezi acest nou capitol cu stil și bun-gust.

Daca ai nevoie de ajutor cu un proiect, ia legătura cu echipa noastră de designeri talentați. Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre. Cu mai multe noutăți în materie de amenajări interioare, te așteptăm pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render