Ghid pentru alegerea unui scaun potrivit

Masa este un obiect cu rol esențial în viața cotidiană, fie că găzduiești o cină festivă sau te bucuri de o masă in familie. Mic dejun, gustare, prânz sau cine târzii, toate sunt petrecute la masă, înconjurați de cei dragi și de mâncăruri delicioase. De aceea, având în vedere că petrecem așa de mult timp în această cameră, este foarte important să alegem un scaun dining potrivit, pentru a complementa camera în care mâncăm și pentru a sta jos cât mai confortabil.

De ce să alegi un scaun din lemn?

Nu poți da greș cu un scaun clasic din lemn. Stilurile clasice vin într-o gamă largă de forme și dimensiuni, cu trăsături distincte precum spate în forma de cruce, picioare model fus sau care se îngustează gradat și traverse de susținere arcuite. Fiind făcute din lemn rezistent la uzură (stejar, nuc și mahon), este ușor să-ți dai seama de ce sunt așa de populare scaunele de lemn. În mod cameleonic, ele își pot croi loc într-un aranjament modern sau tradițional, lăsate ca atare (pentru un aer rustic) sau decorate cu perne și huse (pentru mai mult confort). Dacă decizi să iți modernizezi spațiul, scaunele de masă pot lua și rol de scaune de birou, sau se pot combina cu piese noi, pentru un stil eclectic.

scaun dinning

Care sunt beneficiile unui scaun dining tapițat cu catifea?

Deținerea unui scaun tapițat cu catifea vine la pachet cu multe beneficii. Nu-ți trebuie mult pentru a crea un impact puternic în spațiul tău, iar bogăția materialului va transforma o masă simplă într-una somptuoasă. Țesută din fire de mătase, ușor de vopsit, rezultând în culori bogate, catifeaua vine într-o mare varietate de nuanțe. Este mai ușor să cureți petele de pe catifea decât de pe tapițeria din in, ceea ce o face o alegere practic[, deși ar putea părea prea pretențioasă. Dacă ești de părere că alegerea scaunelor tapițate cu catifea este mult prea mult, poți pune doar dou[ astfel de scaune la capetele mesei și pe cele simple pe laterale.

scaun dinning

Cum să alegi un scaun dining tapițat cu in

Clasic și subestimat, dar de trei ori mai rezistent decât bumbacul, inul este perfect dacă îți plac interioarele simple, discrete. Este un material încântător – răcoros la atingere și devine mai moale, cu vârsta. Scaunele tapițate cu in se găsesc în mod obișnuit în nuanțe de crem, gri și ecru: în totală opoziție cu culorile bogate si strălucitoare ale seturilor de scaune cu catifea. Inul se potrivește de minune în decoruri neutre, atât moderne, cât si tradiționale, și poate fi foarte elegant dacă alegi un design mai elaborat. În combinație cu o masă din lemn închis la culoare, setul de scaune tapițate cu catifea poate fi utilizat pentru a crea o sufragerie formală.

 

Avantajele scaunelor tapițate cu piele

Unul dintre cele mai durabile materiale, pielea se poate asocia atât cu mobila de inspirație moderna, cât si retro. Nu mai există restricții la una sau două nuanțe. Pielea se face astăzi într-un spectru larg de culori. Totuși, opțiunile preferate sunt tonurile de negru, cafeniu-roșiatic și maro închis. Scaunele cu piele neagră sau crem arată superb într-un apartament modern, iar cele tapițate cu piele de culoarea tutunului, cafenii, pot fi integrate într-un aranjament clasic. Dacă dorești scaune care să reziste mult în timp, cele tapițate cu piele sunt exact ceea ce îți trebuie (deoarece capătă un aspect rustic și plin de personalitate când încep să îmbătrânească). Pielea este un material solid, pe care îl poți șterge și economisi mult timp, nefiind nevoie să scoți husele și să le speli. Dacă ești iubitor de căței și pisici, pielea reprezintă o opțiune convenabilă, pentru că nu adună puf și păr.

Când să alegi scaune cu huse detașabile

Scaunele cu huse detașabile durează adesea ceva mai mult, deoarece înlocuirea husei crește durata de viață a piesei de mobilă. De la bumbac la in, de la modele înflorate la culori uniforme, posibilitățile de alegere sunt nenumărate. O alternativă practică la achiziția unui nou set de scaune este pur și simplu să scoți și să speli husele, sau sa le modernizezi alegând diverse huse în ton cu schimbările de anotimp sau cu o nouă schemă de culori.

scaun dinning

Ce este o banchetă pentru masă?

Ca alternativă la scaunele de masă, banchetele revin la modă. Fie că iei masa la bucătărie sau ai o sufragerie compactă, bancheta se poate băga ușor sub masă. Poți alege între banchete clasice și banchete fără spătar, într-o gamă extinsă de finisaje, culori și modele. Silueta alungită este perfectă pentru a găzdui mai mulți oaspeți și nu este necesar să asortezi bancheta cu restul de scaune – ea funcționează ca piesă principală.

De ce să optezi pentru un scaun dining cu brațe?

Potrivite unui aranjament formal, scaunele cu brațe arată minunat în sufragerii mai spațioase, pentru că sunt suficient de mari să umple spațiul. Mergând în zona fotoliilor, acestea pot primi o nouă utilitate ca scaune de lectură. Cu aspect de tron, aceste scaune oferă mult confort, suport și, dacă îți place să petreci mult timp la masă, acesta este scaunul potrivit pentru tine.

scaun dinning

După cum vezi, există multe modele de scaune dintre care să alegi. Pentru a face cea mai buna alegere, gândește-te la destinația camerei, dacă noile scaune se vor asorta cu schema de culori existentă și ce tip de scaune sunt potrivite pentru familia ta. Pentru a-ți moderniza sufrageria, alege din gama noastră de scaune de masă, disponibila într-o mare varietate de materiale, modele si culori.
Iar acum ca ți-ai găsit scaunele, începe căutările și pentru masa ideală, specialiștii noștri te pot ajuta. Iată ce modele de scaune găsești în magazinul online Roomzia:

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți în materie de amenajări interioare pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render