O petrecere de neuitat

Ca și în cazul proiectului de design interior, în ceea ce privește planul de organizare petrecere există o delimitare fragilă între un succes glorios și un dezastru total. Dacă, pe de o parte, ele pot avea din abundență cele mai bune lucruri: oameni dragi, mâncare, poate chiar și un joc fantezist, ele pot de asemenea să se îndrepte cu viteză într-o direcție total opusă. Un scaun rău poziționat, o adăugare de ultim moment la lista de invitați și te vei trezi că nu e altceva decât tăcere în sufrageria ta frumos aranjata.

Organizare petrecere: când trebuie să începi să planifici?

Răspunsul simplu este: niciodată nu e prea devreme. După părerea noastră, cu cât ai mai mult timp, cu atât este mai bine. Acestea fiind spuse, depinde de asemenea și de ocazie. Organizezi o reuniune obișnuită între prieteni vechi? Este în regulă dacă iei cele necesare cu o zi înainte, fără să te gândești prea mult la așezarea la masa. Găzduiești o petrecere cu tema anii 1920, cu ținută obligatorie pentru colegii de munca si partenerii lor? Stabilește data cu mult înainte, ia in considerare cerințele dietetice si meditează asupra decorațiunii principale de pe masa.

Ce este în meniu?

Dacă gătești pentru prieteni, e frumos să iei în considerare mâncărurile sau ingredientele lor preferate; vor fi impresionați de efortul pe care l-ai depus pentru eveniment. Vrei să te bucuri de seară la fel de mult ca ei, așa că este bine sa optezi pentru feluri de mâncare ce nu necesită multă atenție sau care pot fi preparate dinainte. Platourile sunt un mod distractiv de a include pe toată lumea în experiența cinei, în plus, acel invitat supra înfometat (întotdeauna exista unul) va fi pe deplin satisfăcut.

Ce băuturi avem?

După cum îți vor spune toate gazdele bune, regula de bază este să te asiguri că oaspeții au o băutură în mână. Daca începi cu cocktailuri, rezumă-te la cele clasice. Cocktailurile pe bază de șampanie sunt pe placul tuturor, rapide si ușor de făcut. Detaliile sunt cele care contează, așa că alege pahare in stil clasic pentru a-ți impresiona cu adevărat invitații.
Așezarea la masă

Acesta este momentul în care lucrurile încep să se complice puțin. Dacă adaugi partenerii invitaților, noii tăi vecini…totul poate deveni un teren minat. Dacă ai o masă rotundă, ai noroc. Designul rotund este minunat pentru doborârea barierelor: nu există un cap al mesei și toata lumea poate vedea pe toata lumea si vorbi cu restul lumii. Scaunele sunt de asemenea importante, vrei să te asiguri că fiecare scaun este cel mai bun din casă. Daca găzduiești un număr mare de persoane și faci o combinație de scaune, este în regula, acest lucru poate chiar să aducă o notă excentrică mesei tale, însă asigură-te ca fiecare persoana este așezată confortabil.

Organizare petrecere: aranjamentul mesei

organizare petrecere

Indiferent de stilul tău, un aranjament elegant și atrăgător este obligatoriu pentru o serată. Masa fixează standardul pentru ceea ce va urma, așa că este necesar să depui tot atât efort pentru aranjamentul ei ca și pentru meniu. Ia în considerare ocazia și starea de spirit pe care încerci sa o creezi: porțelanurile cu variate modele si paharele cu modele în relief vor aduce un nota distractivă, pe când fața de masă de un alb perfect și tacâmurile de argint sunt ideale pentru a crea o atmosfera luxurianta.
Ca decorațiune principală a mesei, florile și plantele verzi reprezintă de fiecare dată un element încântător, adăugând textură si naturalețe mesei tale. Totuși, trebuie să te asiguri că decorațiunea nu distrage prea mult atenția sau că nu este prea înalta iar invitații nu se pot vedea unii pe ceilalți.

Crearea atmosferei

Ambianța este cheia pentru orice petrecere iar lumina potrivită poate crea sau strica atmosfera. Vrei ca toata lumea să se simtă binevenită si relaxata, lucru care nu se va întâmpla într-un spațiu cu lumină prea puternică. Luminile mai slabe si lumânările sunt ideale pentru a îmblânzi atmosfera din cameră. Sau, daca dorești sa creezi un efect de lumini, alege modele care proiectează umbre.

organizare petrecere

Detalii finale

Ce este atmosfera de lumini fără muzică? Alegerea listei perfecte de melodii pentru petrecere poate dura foarte mult, așa că limitează-te la clasici, sau, ca notă distractivă, ai putea să implici invitații cerându-le liste cu melodiile lor preferate înainte de cina festivă.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți pe blog și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render