Stilul modern

Stilul modern a apărut la începutul secolului XX, ca rezultat al mișcării moderniste din arhitectură și design. Caracteristica de bază a acestui stil de amenajări interioare este simplitatea, care este reflectată de aproape toate aspectele și în toate părțile interiorului.

Culorile în stilul modern

 Culorile care domină interiorul sunt în mare parte tonuri neutre – alb, gri, negru sau bej. Pe lângă geometria simplă și paleta limitată de culori, acest stil este caracterizat de texturi simple, în principal fine, fără detalii rustice. Pereții sunt vopsiți în tonuri naturale sau neutre, fără decorații. Pereții în stilul modern reprezintă suprafețe mari și goale, fără detalii.

stilul modern

Mobilier

Fiecare piesă de mobilier reflectă linia clară a designului, prin eleganță și simplitate. Spre deosebire de stilul clasic, care este dominat de simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spațiului și de designul mobilierului. Rafturile în linii drepte, însă organizate fără considerație pentru echilibru, sunt o parte integrată în interiorul modern.

stilul modern

Chiar dacă spațiul decorat în stilul modern poate părea monoton și inabordabil, eleganța și deschiderea excepționale pot fi obținute prin alegerea atentă a materialelor și mobilierului.

Datorită simplității și a lipsei elementelor decorative, interioarele decorate în acest stil sunt potrivite pentru spațiile mici. Dacă organizați și decorați spațiul în acest fel, veți obține cu siguranță efectul unei camere confortabile și spațioase.

stilul modern

Liniile simple și curate care definesc spațiul, dar și mobilierul, trebuie să fie prezente și în pardoseală. Podelele sunt realizate din materiale naturale, precum betonul, piatra și, cel mai des folosit, lemnul. Liniile pardoselei trebuie să urmeze liniile simple ale interiorului. La fel ca nuanțele pereților, culorile podelelor sunt simple și naturale, fără texturi extravagante.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți și pe facebook.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render