Amenajările interioare în stilul tradițional sunt calme, confortabile, ordonate și previzibile. Nu e nimic ieșit din comun sau haotic într-o cameră tradițională. Amenajările interioare tradiționale sunt confortabile pentru toate categoriile de vârstă. O camera tradițională nu este un loc în care să expui piese de artă modernă sau mobilă din metal. În amenajările interioare tradiționale, ambianța este una primitoare, liniștitoare.
Mobilierul în stilul tradițional
Mobila și accesoriile sunt aranjate pe perechi și în centrul camerei. Toate sunt la locul lor și au același stil, spre deosebire de stilul eclectic. Toate dau impresia că se potrivesc unele cu celelalte. Mobilierul capitonat într-o cameră tradițională dă o nota clasică și scoate în evidență detaliile. Este funcțională și are un aspect liniștitor. Marginile sunt fine, netede și se integrează perfect în aspectul camerei.
Mobila dintr-o încăpere tradițională este adesea aranjată pe axe drepte în cameră. Canapeaua va fi îndreptată perpendicular pe peretele cu televizorul, iar patul va fi în centrul peretelui cel mai lung din cameră. Mobila din lemn are o combinație de linii drepte și rotunde. Pot exista de asemenea și mici sculpturi. În general, mobila este închisă la culoare, dar pot fi și culori mai deschise atâta timp cât liniile fiecărei piese de mobilier sunt clasice.
Decorațiuni și accesorii
Stilul tradiţional inspiră căldură şi bucurie. Materialele textile întâlnite în locuinţă (covoare, perdele, draperii sau tapiţeria canapelelor) trebuie să aibe teme clare şi simple: flori mari, linii drepte, culori calde şi neutre. În cazul în care zugrăviţi pereţii, puteţi opta pentru corpuri de mobilier sau accesorii cu model încărcat. Perdelele şi draperiile stilului tradiţional trebuie să fie bogate: perdele încărcate de flori şi draperii groase, cu ciucuri. Aşadar, puteţi decora în nuanţe de bej, verde pal, roz pal, galben, crem. Acestea vor crea ambientul ideal pentru o casă decorată tradiţional. Dacă într-o locuinţă în stil modern întâlnim covoraşe decorative, mici, într-o locuinţă tradiţională covorul trebuie să fie mare, pufos şi cu model floral.
Accesoriile sunt perechi de lămpi, urne, plante, oglinzi, tablouri, veselă, vaze și colecții de cărți. Perechile de obiecte sunt așezate de obicei simetric.
Corpurile de iluminat denotă de asemenea un stil clasic. Pot fi folosite lustre, aplice sau lampadare. În bucătăriile tradiționale pot fi expuse seturi de vase, pahare și tacâmuri de argint. Platourile pot fi clasice, cu o ramă aurie sau cu un design floral. Puteți folosi fețe de masă colorate și șervețele asortate.
Materialele într-o amenajare tradițională nu sunt nici prea strălucitoare, nici cu foarte multe texturi. Modele florale, culori uni, țesături într-o culoare, în dungi, forme geometrice, toate se potrivesc. Printre elementele de design distinctive se numără antichitățile și piesele clasice de mobilier, extrem de vechi, cu tapițerii elegante, țesături fine, din brocart sau mătase.
Culori
Culorile într-o cameră tradițională au tonuri medii, dar pot fi folosite și culori foarte închise sau foarte deschise. Cele mai indicate sunt nuanțele de bej mat, care să intre în contrast cu pardoseala şi mobilierul din încăpere.
Modelele florale multicolore sunt de baza la o schemă de culori pentru stilul tradițional care folosește o culoare foarte deschisă pentru pereți și culori foarte închise pentru mobilă și podea. Ca și în amenajările formale, regăsim un dulap din același set cu masa și cu scaunele, centrat în mijlocul unui perete.
Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre și te așteptăm cu mai multe noutăți pe blog și pe facebook.