A lista idei de cadouri de Crăciun e o sarcină destul de dificilă, dar când mai adaugi şi pasiunea destinatarului pentru design interior, atunci e nevoie de extra consultanţă. Iar pentru astfel de situaţii, îţi prezentăm acest articol, cu câteva sfaturi de la care poţi porni sau pe care le poţi include într-un kit cadou format din mai multe obiecte inspirate. E important ca cel care primeşte cadoul să simtă că a fost cumpărat special pentru el, să se regăsească în stilul, cromatica sau funcţionalitatea sa.
Ce i-ar plăcea unui pasionat de design interior să primească drept cadouri de Crăciun? Lista ar putea fi lungă, dar ca să rezumăm cele mai importante sugestii, o să-ţi prezentăm doar 3 recomandări:
Puţine amenajări includ şi o piesă statement, semnată de un designer de interior sau care să aparţină unui brand cu reputaţie în domeniu. Aşa că, în funcţie de bugetul tău, te poţi orienta spre diferite obiecte originale care să se remarce în orice încăpere şi să devină protagonistele acesteia. Sigur, mai important decât numele piesei este ca estetica acesteia să se potrivească bine cu casa destinatarului şi cu preferinţele acestuia. Dacă are o casă în stil clasic, cu elemente cuminţi şi culori neutre, o lampă Wooba s-ar putea să fie prea mult. Dacă are o amenajare în stil industrial, o păpuşă Micul Haos ar putea fi prea infantilă pentru ambianţa sa.
Scaunele Eames din polipropilena sunt o semnătură a stilului scandinav
Printre cele mai iubite branduri de design interior se numără Eames, cu celebrele sale scaune din polipropilenă replicate la scară largă (dar ce-ar fi ca destinatarul cadoului să aibă unul original?), Tom Dixon, creatorul unor lămpi statement cu forme inedite, care merg cel mai bine alăturate sau Konstantin Grcic, al cărui scaun cu bază din beton a fost senzaţia teraselor înainte de contextul pandemic.
Ca idei de cadouri de Crăciun, poţi opta şi pentru branduri mai accesibile, ba chiar şi româneşti: UBIKUBI dezvoltă obiecte de design diverse, de la lămpi cu personalitate puternică la seturi de bucătărie ce par rupte dintr-un basm. Mind The Gap este creator de tapet cu imprimeuri excepţionale, care atrag atenţia de la prima vedere. Un singur perete de accent finisat cu un astfel de imprimeu ar deveni rapid senzaţia casei. Dare to rug e un brand românesc ce produce covoare deosebite, unele chiar cu motive tradiţionale, ce pot introduce subtil tema românească într-o amenajare contemporană
Covoarele de designer pot fi cadourile ideale
Printre alte branduri româneşti faine, se numără: Bucin Mob, Ciprian Manda, Woodby, Yenipuf, Colortherapis, Şezi sau TATAIEstudio. Toate acestea vor aduce un vibe grozav în orice ambianţă, se vor remarca prin stilul lor unic şi vor rămâne nu doar ca amintire a unui gest frumos, dar ca dovadă a faptului că-ţi cunoşti prietenii sau familia foarte bine şi că eşti întotdeauna pregătit să le faci pe plac.
Un obiect multifuncţional
În lista de idei de cadouri de Crăciun, ai putea adăuga un obiect multifuncţional care să stârnească entuziasmul şi curiozitatea celui care va primi cadoul. Un pasionat de design interior este de cele mai multe ori şi un om jucăuş, aşa că va fi încântat să interacţioneze cu obiecte şi să le integreze în cât mai multe situaţii din viaţa sa. Un taburet care poate fi folosit şi ca masă de cafea? Un tablou care este de fapt aparat de aer condiţionat? Sau un birou care se pliază şi devine un accesoriu de perete?
Fotoliu sau pat? Proprietarul poate decide. (sursa foto: https://feydom.ro)
Un cadou vintage
Idei de cadouri de Crăciun? Nu pierde de pe lista un obiect vintage, cu o poveste interesantă în spate. Acesta poate fi cireaşa de pe tort într-o amenajare romantică, shabby chic sau chiar şi industrială. Urma de uzură se transformă uneori într-un avantaj, iar patina timpului poate aduce o estetică aparte, care să scoată obiectul din anonimat. Sigur, un obiect vintage trebuie să se integreze într-un decor pe măsură.
Canapea Rima, Vicalhome.
Dacă destinatarul cadoului preferă stilul modern şi apreciază mai mult obiectele contemporane, atunci nu te grăbi să foloseşti această sugestie. În schimb, pentru un nostalgic, cu un obiect vintage vei da lovitura.
Introdu piese de mobilier din anii 1940 sau 1950. Alege obiecte ornamentale, cu model dantelat și culori deschise sau, din contră, din fier forjat. Caută piese de mobilier de epocă (inclusiv piese în stil victorian și francez). Un imprimeu vintage apreciat peste tot este modelul floral din anii 1960, cu flori mari, adesea galbene sau portocalii. În zilele noastre, modelul tradițional vintage al anilor 60 a evoluat într-un design mai subtil. Paletele de culori ale designului modern s-au schimbat, iar interpretările moderne ale acestui model au fost ajustate pentru a se potrivi gustului modern de design interior. În loc de culorile stridente și puternice care împodobeau cândva sufrageria, acum optăm pentru tonuri mai calde pentru o atmosferă mai confortabilă.
Canapea din catifea extensibilă Jasper, Auriu, Micadoni Home.
Selectează mesaje scrise pe plăci din metal. Păstrează ramele unor fotografii sau ferestre vechi şi foloseşte-le în scop decorativ. Verifică obiectele vechi ce pot fi refolosite într-un nou context: o maşină de cusut, un telefon vechi, chiar şi nişte lămpi. Nu uita să adaugi o notă de sărbătoare cadoului: hârtie de cadou tematică, o felicitare sau Moş Crăciun, o cutie desenată cu un om de zăpadă sau măcar o crenguţă de brad.
Dacă lista abia ţi-a deschis apetitul pentru idei de cadouri de Crăciun şi simţi nevoia de o prezentare mai complexă, designerii de interior de la Roomzia pot dezvolta subiectul pentru a găsi împreună cea mai bună soluţie şi pentru a te asigura că totul va decurge conform planului tău. Cei dragi merită să se bucure de cele mai speciale cadouri, iar noi te putem ajuta să le găseşti cu uşurinţă sau chiar, cine ştie, să oferi o amenajare drept dar de Crăciun. Suntem aici pentru orice idee.