Stilul japandi, mixul perfect între hygge și wabi-sabi

Prin excelență un stil minimalist, stilul Japandi reunește tot ceea ce are mai bun de oferit cultura scandinavă și cea japoneză, ambele punând accentul pe: confort, simplicitate și elemente naturale. Astfel, cei din domeniul de design interior au găsit modul ideal pentru a mixa cele două stiluri (stilul scandinav și cel japonez), dând naștere unui nou trend în ceea ce privește partea de amenajări interioare.

stilul japandi

Stilul Japandi, mixul ideal între stilul japonez și stilul scandinav

Stilul Japandi este un mix între spațiul  primitor și confortabil, regăsit cu preponderență în stilul scandinav, și cel rustic, specific stilului japonez. Ambele stiluri se bazează pe minimalism în amenajările interioare,  iar combinate au dat naștere unui trend tot mai apreciat de cei din occident. Întreaga atenție a acestui stil se concentrează pe linii curate, spații luminoase, funcționale, cât mai puțin încărcate, și folosirea tonurilor neutre sau pale inspirate din stilul scandinav, cu accente împrumutate din coloristica stilului japonez. Împreună, aceste caracteristici reușesc să contureze un spațiu elegant, prin simplitatea amenajării. 

stilul japandi

Hygge și wabi-sabi, „cuplul” ideal care alcătuiesc stilul Japandi. Desigur, despre hygge ați auzit vorbindu-se îndelung – concept danez, intraductibil, dar care, în esență, este folosit pentru a desemna o stare de bine și de confort. În ceea ce privește wabi-sabi, acesta este specific culturii japoneze și are la bază ideea că frumusețea stă în imperfecțiune. Orice lucru sau chiar expresie care îți poate crea o stare de liniște sufletească/serenitate poate fi considerată wabi-sabi. Tocmai din acest motiv, cele două concepte hygge+wabi-sabi fac „casă” atât de bună.

stilul japandi

Elementele specifice stilului Japandi

Fiind un stil minimalist, orice element utilizat în Japandi trebuie să fie nu doar plăcut din punct de vedere estetic, ci și funcțional. Calitatea obiectelor trebuie să fie una de excepție, cu atât mai mult cu cât în acest tip de design nu ai voie să încarci spațiul cu prea multe lucruri. Se pune accentul pe elementele cât mai originale/rare/deosebite. Culorile folosite în stilul japandi sunt neutre, pastelate, cărora li se adaugă accente de culori închise,gri într-un ton rece sau negru

stilul japandi

Una dintre caracteristicile stilului Japandi este accentul pus pe sustenabilitate. De aceea, într-o locuință amenajată în stil Japandi vei regăsi cât mai multe obiecte din materiale naturale, lucruri de calitate și cu caracter unic sau piese vintage ( dar perfect funcționale), obiecte lucrate manual, care îmbătrânesc frumos.

Ca să obții cel mai bun rezultat dintre cele două stiluri, urmărește reportajul realizate de postul TV Kanal D, în care designerul Andra Raicu ne oferă mai multe detalii legate de acest stil deosebit.

Galerie foto stilul Japandi

Sperăm că ți-au fost de folos sfaturile noastre  și te așteptăm cu mai multe noutăți legate de amenajări interioare pe blog și pe facebook.

Dacă ai nevoie de puțin ajutor, designerii Roomzia te vor ajuta cu cele mai bune recomandări, pentru o locuință potrivită stilului și personalității tale. Serviciile noastre de amenajări și design interior sunt disponibile la prețuri începând de la 999 lei/cameră.

Abonează-te la newsletter

Și vei fi primul la curent cu noutățile în design și decorațiuni interioare, cu care îți poți transforma oricând locuința

Roomzia render